Chirurgul Dan Oprea de la spitalul județean Ploiești: ”Suntem copleșiți, nu mai facem față” – VIDEO

0

Invitat la Observatorul Prahovean LIVE, chirurgul Dan Oprea de la spitalul județean de urgență din Ploiești a vorbit despre efectele dezastruoase ale crizei sanitare. Acesta a declarat că nu doar bolnavii de covid au de suferit, ci și ceilalți care nu se mai pot interna și opera, șansele de refacere după o intervenție chirurgicală târzie fiind mult mai mici.

”Spitalul județean de urgență din Ploiești este plin cu bolnavi covid. Din păcate, am ajuns în situația în care să recunoaștem că suntem copleșiți. Nu mai facem față acestui val. Din 25 de pacienți internați la chirurgie 20% cu test negativ au ieșit pozitivi, iar riscul apariției unor complicații este uriaș. Îmi aduc aminte de o pacientă pe care am operat-o și evoluția a fost una favorabilă dar a făcut covid și, din păcate, a murit. Riscurile sunt foarte mari” a declarat medicul specialist Oprea.

Citește și Coșmarul prin care a trecut un prahovean nevoit să sune la 112: ”Aseară am găsit-o pe mama zăcând la pat, iar cei de la Salvare mi-au spus că nu pot ajunge mai devreme de 7-8 ore!”

Acesta solicită autorităților din Prahova să găsească rapid soluții pentru distribuția pacienților covid către alte spitale pentru că spitalul județean s-a transformat într-unul exclusiv suport covid. ”Vă spun, sincer, că bolnavii non-covid sunt discriminați pentru că nu mai au acces la servicii medicale din cauza acestui val” a precizat chirurgul.

El a făcut apel la populație să se vaccineze pentru că șansele de a face o formă gravă a bolii sunt mult mai mici.

”Eu mi-am făcut și doza a treia. Am acum doi colegi care au făcut covid, dar pentru că sunt imunizați au o formă ușoară și sunt izolați la domiciliu. Cei nevaccinați, care stau acasă până când nu mai pot respira și ajung la spital cu plămânii afectați în proporție de 80%-90% au șanse foarte mici de a supraviețui” a mai spus medicul.

Înregistrarea emisiunii Observatorul Prahovean Live cu chirurgul Dan Oprea poate fi urmărită aici:

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău