Riscurile obezității și avantajele operației de micșorare a stomacului (gastrectomiei)

0
Obesity, unhealthy weight. Nutritionist inspecting a woman's waist using a meter tape to prescribe a weight loss diet

Obezitatea nu este doar o un dezavantaj al aspectului fizic, ci dăunează foarte mult sănătății, deoarece este un factor de risc pentru multe boli. În Statele Unite aproximativ 112.000 de decese pe an sunt direct legate de obezitate, iar majoritatea acestor decese sunt la pacienții cu un indice corporal de peste 30. Obezitatea crește, de asemenea, riscul de a dezvolta o serie de boli cronice. În ultimul deceniu, Turcia a dezvoltat una dintre cele mai performante rețele medicale cu rezultate excelente în acest domeniu, iar tu poți avea acces la servicii de top la nivel mondial.

Printre cele mai periculoase și mai răspândite boli cronice generate/declanșate de obezitate, regăsim:

Rezistența la insulină.

Insulina este necesară pentru transportul glicemiei (zahărului) în celulele mușchilor și grăsimilor (pe care organismul le folosește pentru energie). Prin transportul glucozei în celule, insulina menține nivelul glicemiei în limite normale.

Rezistența la insulină (IR) apare atunci când există o eficiență scăzută a insulinei în transportul glucozei (zahărului) în celule. Celulele adipoase sunt mai rezistente la insulină decât celulele musculare; prin urmare, o cauză importantă a rezistenței la insulină este obezitatea.

Pancreasul răspunde inițial la rezistența la insulină, producând mai multă insulină. Atâta timp cât pancreasul poate produce suficientă insulină pentru a depăși această rezistență, nivelul glicemiei rămâne normal.

Această stare de rezistență la insulină (caracterizată prin niveluri normale de glucoză din sânge și niveluri ridicate de insulină) poate dura ani de zile. Odată ce pancreasul nu mai poate ține pasul cu producerea unor niveluri ridicate de insulină, nivelurile de glucoză din sânge încep să crească, rezultând diabetul de tip 2, astfel rezistența la insulină este o afecțiune pre-diabet.

Citește continuarea pe tratamente-turcia.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău