A scăpat de COVID, nu și de patul de spital. Un bebeluș de cinci luni și mama acestuia, contact direct, nu pot pleca acasă fiindcă nu există ambulanță care să îi preia

0

O mămică din Lapoș își strigă neputința. Femeia de 32 de ani a ajuns la Spitalul Municipal Câmpina cu bebelușul ei de doar cinci luni, depistat pozitiv în urma testului anti-Covid. Băiețelul a reacționat bine la tratament, iar azi dimineață i s-a făcut foaia de externare și ar fi trebuit să plece acasă. Numai că, nici până la această oră, ambulanța nu a sosit pentru a-i transporta pe cei doi, mamă și copil, în localitatea de unde provin. Femeia nu are voie să plece pe cont propriu cu bebelușul, procedura impunând izolarea la domiciliu, dat fiind faptul că este contact direct.

Eugenia Voicu a ajuns marți cu micuțul Alexandru la Spitalul de Pediatrie Ploiești. Copilul avea febră și probleme respiratorii. Inițial, mama a crezut că este vorba despre o bronșiolită, bebelușul primind acest diagnostic în urmă cu ceva timp.

În urma testului antigen rapid, copilul a fost depistat pozitiv. Ambii au fost trimiși cu ambulanța la Spitalul Municipal Câmpina, unde lui Alexandru i s-au repetat testele, acestea confirmând infectarea cu COVID-19. Micuțul a fost pus pe perfuzii și i s-a administrat tratament.

Joi seara, Eugenia Voicu a fost anunțată că  starea copilului este bună, iar vineri dimineața li se va face externarea, femeia urmând să intre în izolare la domiciliu.

„Mi s-a spus că în jur de 8.00 vine ambulanța și ne duce în Lapoș. Am pregătit copilul, cu foaia de externare în mână și am așteptat. S-a făcut 12.00, s-a făcut 15.00 și tot așa, iar eu, la această oră, (20.30 n.r) sunt tot în spital cu bebelușul. Soțul meu, izolat și el la domiciliu, a sunat la DSP. I s-a transmis că suntem obligați să așteptăm ambulanța. Care ambulanță nu mai vine, din câte am înțeles, pe motiv că distanța este prea mare. Și uite așa, am ajuns să stau cu copilul perfect sănătos într-un salon, sperând că pot pleca cu el acasă. Noroc că am aduc cu mine suficient lapte praf ca să îl pot hrăni. Mă simt neputincioasă și aidoma unui prizonier.” a mărturisit femeia.

La momentul de față, tot ce poate face Eugenia Voicu este să aștepte. Pe un pat de spital, cu un copil de doar cinci luni, care a trecut prin această boală cumplită, iar acum este perfect sănătos. Cât vor mai avea cei doi de așteptat? Nu se știe. Până când un ambulanțier se va găsi și pentru ei. Unul căruia timpul să îi permită să efectueze cursa Câmpina -Lapoș și retur.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău