Centrul Cultural din Breaza, o paragină. Lucrările de reabilitare, sistate din cauza unui accident de muncă, soldat cu un mort și un rănit

0

Centrul Cultural „Ion Manolescu” din Breaza se degradează de la zi la zi. În 2017, prin CNI, au început lucrările de reabilitare ale imobilului  aflat în imediata apropiere a somptuoasei clădiri a Primăriei. În timpul lucrărilor, în urma unui accident de muncă, un bărbat de 36 de ani a murit și un altul, de 34 de ani, s-a ales cu multiple traumatisme, după ce au căzut de la o înălțime de mai bine de șase metri. Lucrările au fost sistate, contractul reziliat, iar clădirea, ușor -ușor, dintr-un simbol cultural al localității s-a transformat într-o ruină.

Au trecut patru ani de atunci și locul e azi doar o paragină ce parcă stă să pice.

De îndată ce ajungi în centrul orașului, dincolo de opulența clădirii Primăriei te frapează imaginea dezolantă a locului care, timp de ani de zile, a fost pentru brezeni și nu numai, o oază de cultură. Astăzi, vezi doar o clădire fără acoperiș, cu ziduri scorojite ce stau să cadă, arbuști crescuți în neștire, inclusiv în interiorul imobilului și mizerie. Foarte multă mizerie.

Aflăm că lucrările, așa cum menționam, au fost abandonate acum patru ani. În urma accidentului de muncă, soldat cu un mort și un rănit, societatea care efectua reabilitarea clădirii s-a evaporat.

Procedura de licitație a fost reluată în 2019, iar în 2020 s-a încheiat contractul de execuție cu o nouă firmă. Explozia prețurilor pe piața materialelor de construcții a făcut ca din nou contractul să fie reziliat, din cauza inadvertențelor de ordin  financiar.

Tot prin Compania Națională de Investiții, care suportă 98% din valoarea lucrării, se pare că Centrul Cultural din Breaza mai are o șansă. S-a efectuat expertiza tehnică și a fost dat ok-ul pentru reluarea lucrărilor de reabilitare. Cel mai probabil în 2022. În funcție de seriozitatea tuturor părților implicate în readucerea la viață a acestui simbol al orașului.

 

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău