De astăzi, spitalele de stat nu mai fac internări și nici operații. Care sunt excepțiile. FOTO-Document

2

Raed Arafat a semnat aseară un ordin prin care spitalele de stat nu mai pot face internări și nici intervenții chirurgicale, cu excepția urgențelor medicale. Observatorulph.ro publică la finalul articolului documentul avizat de ministrul Sănătății.

Potrivit ordinului respectiv, în următoarele 30 de zile, managerii spitalelor de stat nu mai pot aproba internări pentru tratamente sau intervenții chirurgicale care nu se încadrează în categoria celor esențiale.

Prevederile nu se aplică urgenţelor, femeilor însărcinate, pacienţilor oncologici sau celor care trebuie să facă dializă.

”Suntem nevoiţi să emitem un ordin pe 30 de zile care prevede că managerii unităţilor medicale cu paturi suspendă internările pentru intervenţii chirurgicale şi alte tratamente medicale care nu reprezintă urgenţă şi care pot fi programate”, a anunţat, luni seară, Raed Arafat.

Deși în ordin nu este precizat acest lucru, surse medicale au confirmat pentru Observatorul Prahovean că în următoarele zile va urma un val de externări pentru a se crea noi locuri de spitalizare pacienților cu forme medii și grave de covid.

Documentul privind suspendarea internărilor pentru 30 de zile:

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

2 COMENTARII

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău