FOTO: Pericol de accidente pe DN 1B, la Valea Călugărească. ”Benzile se îngustează, scuarul nu este semnalizat!” Reacția Primăriei și soluția CNAIR

0

Un șofer atrage atenția pericolului de accidente care a crescut odată cu amenajarea recentă a unui scuar pe DN 1B, în apropierea sediului Primăriei Valea Călugărească. Autoritățile locale au sesizat, la rândul lor, aceste probleme, primind promisiunea din partea CNAIR, administratorul drumului național, că odată cu trasarea noilor marcaje rutiere pericolul va fi eliminat.

Investiția ar fi trebuit să contribuie la creșterea siguranței traficului rutier, în special pentru pietoni, însă modul în care a fost amenajat acest scuar, prin îngustarea benzilor de circulație, creează mari probleme șoferilor care nu cunosc zona.

Citește și Sens giratoriu controversat pe DN 1B, la Valea Călugărească. ”Mai mult ne încurcă!”

Practic, șoferii care circulă pe banda a doua se trezesc că aceasta ”dispare” în dreptul scuarului, iar cei care merg pe prima bandă ajuns direct în noul trotuar.

Un cititor ne-a trimis imagini din zonă, cu următorul mesaj:

”In aceasta dimineață, in timp ce se deplasa spre Ploiesti, pe DN 1B in dreptul Primariei din Valea Călugărească, mama a lovit cu masina, pentru a evita coliziunea cu un TIR, bordura pseudo scuarului recent construit.

Acesta nu este semnalizat corespunzator, nu există marcaje rutiere. Benzile de circulatie se îngustează si nu au nici o logică, scuarul nu are nici o logica!!!!

Cu siguranță nu este decât o chestiune de timp până se va întâmpla in acesta locatie un accident cu urmari foarte grave.

Va rog sa sesizati organele competente pentru a lua masuri împotriva celor care se fac vinovati de aceasta situație, daca se poate si un puct de vedere al administratorului drumului si al Poliției Rutiere. Va mulțumesc. Cu stima, Gabriel Razvan
Anexez si cateva imagini de la locul incendiului”.

Primarul din Valea Călugărească: ”Am solicitat măsuri”

Contactată de observatorulph.ro, Ioana Neagu, primarul comunei Valea Călugărească, a declarat că în urma semnalelor primite de la șoferi a transmis o adresă atât CNAIR, cât și Poliției Rutiere prin care a solicitat măsuri.

”Am primit asigurări de la CNAIR, administratorul drumului, că după ce zona va fi reparată vor fi efectuate marcaje rutiere astfel încât șoferii să fie avertizați din timp că urmează restricții de viteză în dreptul scuarului, respectiv trecerii pentru pietoni. După trasarea marcajelor, fiecare bandă va avea o lățime de câte trei metri, care corespunde normelor”.

Documentul transmis de Primăria Valea Călugărească CNAIR și IJP Prahova:

FOTO Cum arată acum scuarul de pe mijlocul DN 1B și roata distrusă de șoferița care a evitat o tragedie rutieră:

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău