După ce scandalul a apărut în presă, autoritățile din Păcureți au găsit soluția pe repede-înainte. Elevii din Matița nu vor merge pe jos 8 kilometri la școală

0

Cei 27 de copii din satul Matița, comuna Păcureți, vor avea cu ce să meargă de luni la școală. După ce scandalul pe tema transportului școlarilor a ajuns în presă, autoritățile locale au reușit să găsească o soluție de compromis. Elevilor le va fi închiriat un microbuz de la Ploiești, pentru ca aceștia să poată ajunge la cursuri.

Decizia a fost luată astăzi de către primarul localității, asaltat de zecile de părinți și profesori care au cerut găsirea unei soluții pentru ca cei 27 de copii să nu fie nevoiți să meargă pe jos 8 kilometri până la unitatea de învățământ din Păcureți și înapoi către case.

Citește și: Revoltător. 27 de copii din satul Matița, nevoiți să meargă 8 kilometri pe jos pentru a frecventa școala. Asta, deși microbuzul stă parcat în fața Primăriei – VIDEO

Între timp, directorul școlii din comună, Emil Bozieru, a confirmat informația potrivit căreia IȘJP a aprobat înființarea în organigrama școlii a unui post de șofer care să efectueze cursa Matița – Păcureți și retur, cu microbuzul școlar destinat transportului elevilor. Procedura este, însă, una de durată, așa că, până atunci, se va merge pe varianta închirierii unui microbuz.

Reamintim faptul că situația la Matița a devenit tensionată, după ce edilul Grigore Andreescu anunța faptul că microbuzul școlar nu poate fi folosit din lipsă de …șofer. Din 13 septembrie, cei 27 de copii au făcut naveta la școala din Păcureți cu mașinile personale ale directorului unității școlare și ale profesorilor.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău