Scandalul majorării facturilor de curent și gaze. Un oficial ANRE recunoaște ”țeapa” pieței libere, mai scumpă decât serviciul universal

0
Schimbarea Guvernului blochează calcularea facturii la energia electrică.

Săptămâna trecută, observatorulph.ro atrăgea atenția asupra faptului că tarifele furnizorilor de energie electrică și gaze sunt mai mari pentru clienții care au optat pentru piața liberă decât cele pentru clienții care au rămas la serviciul universal. Un oficial al ANRE recunoaște că cei care și-au modificat contractele la presiunea guvernanților și-au luat țeapă!

Anul trecut, românii erau speriați de ANRE și furnizorii de utilități că dacă nu trec la piața liberă vor plăti facturi uriașe la curent și gaze. În realitate, după ce și-au modificat contractele, clienții au constatat că plătesc facturi mai mari decât cei rămași la serviciul universal. Și asta chiar dacă furnizorii s-au obligat să mențină prețurile ”înghețate” timp de un an, lucru care nu s-a întâmplat.

Detalii aici: Cum ne-au păcălit furnizorii de curent și gaze, cu complicitatea autorităților, să trecem la ”piața liberă”. Dovada că serviciul universal e mai ieftin

Ieri, un oficial al ANRE a recunoscut public că tarifele la utilități de pe piața liberă au ajuns mai mari decât cele din serviciul universal și recomandă celor care nu au făcut acest pas să mai aștepte!

Citește și O pensionară din Codlea a primit o factură la curent de 42.000 de lei. ”Mi-au spus să plătesc și apoi mai vedem…”

”În prezent, nu sunt oferte mai bune pe piața liberă decât preţul de serviciu universal aplicat automat de la 1 iulie până la sfârşitul anului. Cei care nu au optat pentur piața liberă ar trebui să aştepte noiembrie, când va veni notificarea de la furnizor în care va fi notificat privind preţul care va fi aplicat de la 1 ianuarie”, a declarat Zoltan Nagy Bege, vicepreşedintele ANRE.

Citind această declarație, al cărei mesaj este fix pe dos decât cel transmis de la începutul anului până acum o lună, nu pot decât să exclam: cât de nemernici sunteți!

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău