Slalom printre gunoaie în prima zi de școală. Nu-i lăsați să învețe, pentru că nu vă mai votează! (FOTO Ploiești)

1

Să îți duci copilul la o școală din Ploiești și să îi spui că drumul va fi greu. Mai greu e să-i explici de ce semenii tăi nu au mers la școală când erau mici și le place să trăiască în mizerie. Aș fi vrut să scriu alfel despre această zi, dar…

Nu-i o misiune tocmai ușoară să stai de vorbă cu un copil. Copiii pun multe întrebări, unele dintre ele fiind încuietoare.

Spre exemplu, ce îi răspunzi unui copil, în cazul în care te întrebă de ce în drum spre școală este nevoit să ocolească munții de gunoaie, deși el știa că stă la șes, nu la munte? Cum îi răspunzi la asta? Poate îi spui: ”copile, pune mâna pe carte și vei înțelege poate că nu e cazul să îți vinzi votul!” Deși, în Ploiești, nu a mai fost vorba despre asta…

Să îi spui să se țină de școală, pentru că dacă va avea carte va ajunge cineva și poate va conduce chiar el comunitatea. Nici asta nu ține, pentru că este evident că nu va avea loc, că hienele îl vor devora imediat.

Poate că cel mai bun sfat, în cazul în care nu mai facem pe noi de atât de mult patriotism fals, ar fi să le spunem copiilor să învețe și să plece urgent de aici, pentru că pe noi, cei trecuți de prima tinerețe, ne pot îngropa ăștia în gunoi, pot șterge cu noi pe jos, ne pot face orice, întrucât suntem niște legume sociale, care au uitat să protesteze, care sunt bune doar de plată și care, când trimitem sesizări cu ceea ce ne deranjează, menționăm: ”vă rog să îmi păstrați anonimatul!”

Ăștia suntem și poate că merităm să ne ducem copiii în prima zi de școală printre gunoaie. Doar copiii nu au nicio vină, iar asta a fost prima zi de școală, surprinsă în imagini de câțiva părinți, cititori ai Observatorulph.ro:

1 COMENTARIU

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău