Bootcamp jr. – un proiect pentru sănătatea copiilor din Ploiești. Titan Academy și încăpățânarea de a nu renunța la sănătate prin sport

0

Un an de școală făcută de acasă, respectiv un an de sedentarism. Nu doar că cei mai mulți elevi au fost privați de orele de sport, dar le-a lipsit și mișcarea din rutina zilnică a mersului la școală.

Să mai adaugăm alimentația la care cu greu mai poți fi atent ca părinte, puține alimente nefiind procesate industrial, apoi să adăugăm și excesul de timp petrecut pe gadgeturi și avem premisele dezastrului sănătății din rândul generațiilor aflate acum în dezvoltare.

Riscurile sunt evidente și pentru persoanele care nu au pregătire în domeniu. Poate că aceste riscuri nu se văd acum, exceptând cazurile de obezitate, însă nu va trece mult timp și vor produce efecte.

Îmbucurător este că nu sunt puțini părinții care au înțeles că trebuie să caute soluții alternative pentru ca micuții lor să facă mișcare. Așa au descoperit că există Bootcamp jr, o clasă de grup, la Titan Academy, destinată copiilor.

Răzvan Ochea, trainer profesionist: ”Se spune că cel mai dificil este să lucrezi cu cei mici. Eu zic că este doar o legendă, pentru că plăcerea de a lucra cu ei și pentru ei este ceva ce cu greu poți descrie în cuvinte. La Bootcamp jr. facem sport și ne jucăm. Aproape că nici nu simt efortul suplimentar, deși rezultatele se văd de la o săptămână la alta. Își recapătă tonusul, râd, socializează, cam tot ceea ce trebuie să facă un copil cu o dezvoltare normală.

Uneori sunt nevoit să merg la competiții de culturism din țară sau de afară, dar nimic nu se compară cu revenirea alături de copiii de la Bootcamp jr. Noroc că am colegi excepționali, traneri, kinetoterapeuți, care îmi țin locul în astfel de perioade și care muncesc cu același drag pentru copii.” 

Răzvan Ochea s-a implicat benevol în acest proiect.Ne-am gândit că nu ar fi rău pentru clineții adulți ai Titan Academy, care sunt părinți, să le oferim această oportunitate. Copiii lor să aibă acces gratuit în sală, o dată pe săptămână, la Bootcamp jr. Aveam infrastructura, aveam personalul calificat, aveam dorința și disponibilitatea.

Din păcate, pandemia ne-a închis pentru câteva luni, anul trecut, însă la reluarea activității am avut bucuria să constatăm că solicitările sunt în creștere. Așa am decis să suplimentăm cu încă un interval dedicat sportului pentru copii, pe lângă cel de sâmbătă, de la ora 9, introducând încă o clasă miercuri, de la ora 18.00.

A mai apărut o problemă: au venit părinți care nu erau clienții noștri, care nu frecventează sălile de fitness și forță, dar care au înțeles oportunitatea pentru sănătatea și dezvoltarea armonioasă a copiilor lor. Așa se face că acum progamul este destinat tuturor copiilor. Pentru cei ai căror părinți nu sunt clienții noștri există o variantă de abonament lunar, redus față de cel standard, de la 149 la 99 de lei.”

Despre condițiile oferite de Titan Academy, despre facilitățile sălii și despre mediul sigur în care copiii pot face sport, vă puteți convinge vizitându-i în Galeriile Comerciale Winmarkt din centrul Ploieștiului. Pentru alte detalii telefonul este 0746313133. Online îi puteți accesa AICI.

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău