Ne-a dat o lacrimă nepoluată! Cum face APM ”un control” la Lukoil și cum publică poze ca din vacanță (galerie foto)

4

Pe la 6, în această dimineață, deschisesem fereastra și m-a năpădit (ca în fiecare dimineață) o putoare de produs petrolier. Nimic nou în Ploiești, însă câteva ore mai târziu am constatat că ceva s-a schimbat: abordarea de imagine de la APM.

Mihaela Duță, fost subprefect de Prahova (pe filiera PMP) este acum la Mediu (pe filiera USR), că doar nu era să rămână fără sinecură. Vremuri grele, rate, criză, na… pe criterii de competență.

Din această poziție, doamna Duță postează pe pagina domniei sale de facebook, cu stegulețe și emoticoane, că așa e SEO:

”O vizită de lucru la Compania Lukoil din Ploiești împreună cu doamna Fidel Olguța, colega mea din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Prahova pentru verificare amplasament și respectarea condițiilor din autorizația integrată de mediu!

Direcția APM Prahova în ceea ce privește calitatea aerului este de a integra stațiile de monitorizare ale companiilor în sistemul național RNMCA, astfel ca datele rezultate să fie aduse la cunoștință publicului în timp real, să nu fie cunoscute doar agenției și Garzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Prahova, instituție care efectuează control și aplică sancțiuni ca urmare a transmiterii zilnice a indicatorilor de noi agenția.

Surprinsă am fost ca după ce compania a fost amendată în urma monitorizării calității aerului de către institutia noastră că managementul a înțeles că nu este de glumit cu problemele de mediu și că fiecare dintre noi trebuie să facem ceva, astfel că se va continua modernizarea.

Știu că mai sunt multe de făcut, dar ce este important că am început demersurile, stațiile companiilor din Ploiești (Lukoil, OMV Petrom, Unilever, Vega, Isover) vor fi adaptate putând discuții în acest sens cu toți operatorii și, în cel mai scurt timp, dumneavoastră, în timp real, veți avea acces la datele de monitorizare a calității aerului la Ploiești, astfel că un obiectiv important va fi îndeplinit.”

Ce să mai… ne-a dat o lacrimă de usturime emoțională. Textul ca textul, dar imaginile sunt de vis. Așa o bucurie a revederii cu reprezentanții rafinăriei, așa o emoție a lucrului bine făcut, așa o satisfacție profesională… mai rar.

Vizita ca vizita, de parcă îi și vedeam pe Oleg, Vitali și Alexei (habar nu avem cine sunt, dar trebuie să fie unii cu numele astea pe acolo) râzând în hohote de după jaluzelele birourilor, dar când or fi văzut și imaginile de la control, au picat pe spate în sughițuri. Bănuim că le e o frică, de nu mai poluează până se termină programul de conformare.

Sugestie pentru doamnele de la APM(P-USR): Data viitoare, când mai controlați ceva, încercați să controlați setarea luminozității camerei telefonului, nu de alta dar unele poze au ieșit cam întunecate. În plus, schimbați puțin și abordarea, ca să știm și noi care poze sunt de la control, care din vacanță și care de la vreo cumetrie tip încuscrire. Dacă nu ne credeți, luați în calcul măcar acest comentariu de la postarea dvs.: ”Ce fericire este acolo…, zici că sunt prin parc la relaxare… niște pistoale cu apa au lipsit, să vă bateți…”

Să ne mai destindem puțin, propunându-vă și dumneavoastră un moment de contemplare motivațională a acestor imagini, care vă vor da încredere în autorități și într-un aer curat:

4 COMENTARII

 1. „…că managementul a înțeles că nu este de glumit cu problemele de mediu și că fiecare dintre noi trebuie să facem ceva…” – era sa cad de pe scaun de ras :)))))))))))))))))
  Da, ei se fac, ca fac ceva, ele se fac, ca ii controleaza, totul bine!

 2. Cand vrei sa te plimbi si nu sti unde sa te duci… 🤣 Eventual sa puneti si selfie-uri cu fundalul blurat, ceva poze de la inaltime (de pe vreo conductă, instalație).

  Avem „incredere” deplină în competențele doamnei Mihaela Duță.

 3. „Mihaela Duță, fost subprefect de Prahova (pe filiera PMP) este acum la Mediu (pe filiera USR)” ?? Stiu ca nu prea „inghititi” USR-ul (ca nu e frate cu PSD-ul), dar doamna a ajuns la APM prin votul consilierilor :Iata lista completă a noilor consilieri judeteni ai CJ Prahova:

  * Apostol Constantin ” Cristian ” USR
  * Apostolache Mihai Cristian – Prahova in actiune
  * Ardeleanu Vasile ” PPU-SL
  * Băzăvan Ionela ” Daniela – Prahova in actiune
  * Beciu Cătălin – ALDE (absent la sedinta de constituire a CJ PH)
  * Bercea Raluca Mihaela ” PLUS
  * Bulearcă Marius Felix ” USR
  * Chițu Adina Elena – PMP
  * Ciolac Dan ” PNL
  * Constantin Răzvan-Constantin ” PNL
  * Dosaru Viorel -ALDE
  * Dosaru Elena – ALDE
  * Dumitrașcu Sorin ” Pro România
  * Enescu Rareș ” PSD
  * Găjman Ioniță Beatrice ” Alexandra- PSD
  * Godeanu Mihaela ” Magdalena ” USR
  * Ignat Cătălin ” USR
  * Ionică Eugen ” PNL
  * Iordăchescu Nelu ” USR
  * Lupea Ioana Mădălina ” Pro România
  * Neagu Mihai ” Cristian ” USR
  * Papuc Rodica ” Mariana ” PNL
  * Petrache Adrian ” Pro România
  * Pințoiu Alin ” Valentin ” PPU-SL
  * Pițigoi Ioan Adrian
  * Samoilă Nicolae ” Pro România
  * Sfârloagă Ludmila ” PSD
  * Teju Sorin” PNL
  * Toader Bogdan ” PSD
  * Tudone Dumitru ” PNL
  * Tudora Dorin ” PNL
  * Tudoran Lorin-Gabriel ” PNL
  * Țurcanu Andrei ” PSD

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău