O bătrână neajutorată trăiește într-o mizerie cruntă într-un apartament din Ploiești. Vecini disperați: ”Este dezastru! O lăsăm să moară ca pe un câine?!”- VIDEO

0

Tot mai mulți cititori reclamă un fenomen îngrijorător: mizeria în care trăiesc persoanele vârstnice, rămase singure, cu probleme grave de sănătate, inclusiv mentale. O femeie de 83 de ani trăiește în condiții insalubre, iar autoritățile nu se implică. ”Nu putem să o lăsăm să moară ca un câine!” este mesajul disperat al unui vecin. Dincolo de disconfortul locatarilor, rămâne un suflet nevinovat… VIDEO la finalul articolului.

Locatarii unui bloc de pe strada Dealu cu Piatră din Ploiești sunt disperați. Aceștia reclamă că o femeie în vârstă, care nu are rude, cu mari probleme de sănătate, trăiește în condiții mizerabile.

”Este dezastru la dânsa în apartament! O mizerie de nedescris! Gunoaie peste tot, mâncare stricată, care atrage furnici, gândaci, șobolani. Nu am cuvinte să vă spun ce miros emană, mai ales acu, vara! E insuportabil! Am făcut sesizări la primărie și la DSP, dar nu s-a întâmplat nimic. Nu avem nimic cu biata femeie, dar ce vină avem noi, vecinii?” a fost mesajul unuia dintre vecini, care ne-a trimis și imagini din apartamentul respectiv. Acesta consideră că, dincolo de disconfort, biata femeie nu are nicio vină și necesită ajutor specializat. ”Ce putem face? O lăsăm să moară ca pe un câine?!” spune locatarul.

Contactat de observsatorulph.ro, directorul Administrației Serviciilor Sociale Comunitare Ploiești, Ion Dinu, a declarat: ”Cunoaștem situația. Cred că doamna respectivă a și fost internată pentru câteva zile la secția de psihiatrie, dar a fost externată. Noi nu putem interveni”.

Potrivit legislației în vigoare, în astfel de situații, autoritățile locale trebuie să solicite instanței acordul pentru a salubriza o proprietate privată, iar pentru internarea unei persoane vârstnice într-un centru de îngrijire este nevoie de consimțământul acesteia.

”In cazul in care consimtamantul nu poate fi obtinut din cauza starii de sanatate a persoanei varstnice, decizia de acordare a serviciilor este luata de serviciul social al consiliului local sau de directia de asistenta sociala din cadrul directiilor de munca, solidaritate sociala si familie. „Decizia se ia (…) pe baza anchetei sociale si a recomandarilor medicale facute de medicul de familie, prin consultarea si a medicului specialist, cu acceptul rudelor de gradul I ale persoanei respective sau, in lipsa acestora, cu acceptul unui alt membru de familie”, este precizat in Legea 17/2000.

Din păcate, cazul acestei bătrâne din Ploiești nu este singular. Sunt sute, poate chiar mii de bătrâni doar în Prahova, care trăiesc în condiții mizerabile, fără ca autoritățile să intervină. Cei mai mulți sfârșesc mai rău decât animalele abandonate. Cu toții suntem responsabili pentru indiferența cu care tratăm aceste suflete nevinovate!

VIDEO Cum arată apartamentul bietei bătrâne din Ploiești:

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău