Reacțiile cititorilor la campania observatorulph.ro ”Tu ce ai schimba, dacă ai putea, la tine în cartier?”

0

Observatorulph.ro a lansat ieri campania ”Tu ce ai schimba, dacă ai putea, la tine în cartier?” prin care ne propunem să nu mai așteptăm ”să ni se facă””să ni se dea soluția salvatoare” și să trecem la fapte. Vino cu orice propunere, de la soluții concrete, vizibile, până la aplicații sau soluții virtuale eficiente scriindu-ne pe adresa de mail redactie@observatorulph.ro sau lăsând un mesaj pe whatsapp la 0785 075 112

Zeci de cititori, din diferite cartiere ale orașului, au reacționat pozitiv și ne-au transmis deja pe mail, whatsapp sau Facebook mesajele lor pentru schimbarea orașului aflat într-o stare accentuată de degradare de aproape 10 ani.

Citește și Sondaj observatorulph.ro: Tu ce ai schimba, dacă ai putea, la tine în cartier?

Iată câteva dintre acestea:

Andreea Tache Dacă as putea sa schimb ceva la mine in cartierul Nord ar fi următoarele toate trotuarele și aleile refăcute .Tăiat gardul viu,adunarea câinilor fără stăpân și a boschetarilor și bețivilor .Curățenie la ghenele de gunoi și mai multe parcări .Punerea de limitatoare de viteza in fata parcurilor și a grădinițelor și școlilor .Dar vise ni se promite de ani de zile și nu se întâmpla nimic .

Andreas Vlad: prima data m-as ruga la ingeras sa multiplice unul dintre primarii capabili si sa ni-l trimita (a se vedea Targoviste, a se vedea Negoita, Piedone, Baluta de la sectorul 4, primarii din Oradea sau Arad, etc); apoi i-as ruga pe ei sa se uite daca ar putea sa faca PARCARI; de exemplu as expropria loturi de case darapanate si as constui parcari supraetajate; la xenia as cere cumva o minune sa pun mana pe suptafata de la dero pana la balif si de la balif pana la cocos si in spatele cocosului pe ploiesti- targoviste si i-as ruga sa faca mega-parcari acolo! dupa asta, sa puna o taxa pe parcarea in cartiere sa rupa, sa nu iti permiti in veci sa parchezi maximum o masina / apartament si cei de la case sa le aiba DOAR in curti; abia apoi ar fi de vazut spatiile verzi, curatenia, trase cablurile prin pamant, instalate sisteme de irigatii subterane pe senzori, constructia la marginea orasului a unor spitale, sectii de politie si pompieri, centura orasului facuta ca la carte, etc; sunt prea multe de facut si prea impotenti cei ce ajung in acele functii

Anya Ana: As face curat zona dambu-dorobantu ca s au facut boschetii copaci si misuna sobolanii,mi as aduce aminte si de ultimele strazi din capatul traseului 7 sa fac canalizari si poate cv asfalt,sau macar,macar trotuar sa aibe si omul p unde sa treaca atunci cand ploua si se fac stranduri p strazi,tesatorului,spicului si care mai sunt uitate pe acolo.e mai rau ca la tara.

Andreea Nicoleta Jipa: Eu acolo m-as duce și în Pictor Rosenthal peste linie , as asfalta măcar 1 strat + o cale de acces cu bariera normala, ca-s bălăriile asa mari ca nu ai nici o șansă să vezi dacă vine trenul sau nu…

George Cursaru: Conducatori adevarati (nu circari), curatenie periodica nu doar 1 la 4 ani, spatii verzi/de joaca, locuri de parcare facute cu cap, sensuri unice, marcaje rutiere…la halul in care arata orasul sunt multe de facut.

Rodica Rodi: De trasat marcaje pt locurile de parcare din jurul blocurilor, astfel incat masinile sa fie parcate, respectand marcajul..

Iuliana SiGeorge Badea: As construi un parc pentru copii, as strage toti cainii fara stapan, as monitoriza camerele de vederi stradale si as amenda pe cei care merg cu 200km la ora noaptea si lista continua.

Monica Mitroiu: As pune camere de supraveghere in locurile unde este aruncat gunoiul menajer (statii de masina, diferite intersectii, etc). Pentru poluare, Garda de Mediu sa-si faca treaba cinstit si sa ia masuri drastice! Polita Locala sa-si faca prezenta zi si noapta prin cartiere!

Oana Cristina

Amenzi în primul rand pt cei care arunca resturi pe unde li se nazareste, deși sunt cosuri, as stabili sa se ridice periodic și sa se respecte ziua pt ridicarea gunoiului atât pt gheme cât și cele reciclabile. As marca străzile, trotuare, iluminatul public și cel mai prioritar PARCURI PENTRU COPII! AMENZI PT CEI CARE NU STRÂNG DP PATRUPEZII LOR! BARIERA BUCUREȘTI AȘTEAPTĂ DE ANI BUNI UN PARC PENTRU COPII! UNUL A FOST DEMOLAT, IAR UNICUL RAMAS LÂNGĂ POD ARATA JALNIC!
Daniela Chiriță

În Bariera București as obliga părinții sa strângă după odrasle, as renova cele 2 parcuri ptr copii, as pune tomberoane, as obliga stăpânii de căței sa adune mizeria….
Iuliana SiGeorge Badea

As construi un parc pentru copii, as strage toti cainii fara stapan, as monitoriza camerele de vederi stradale si as amenda pe cei care merg cu 200km la ora noaptea si lista continua.
Aurel JujuDe parca totul e ok si gata hai sa facem si ceva in plus dar ce…???

Ex.Tundeti iarba, tundeti gardurile vii,curătenie la ghenele de gunoi,dati cu ceva pt.țantari,alungați ,,spălătorii” aia de parbrize de la nord…etc.
Adam Amalia

Asi face canalizare ..în primul rand asi asfalta asi face un parc de joaca pentru copiii și o trecere cu calea ferata …..ehheee subt multe de făcut în cartierul Pictor Rosenthal
Dan BK

As marca locurile de parcare si as instala camere de supraveghere in zonele platformelor de colectare a gunoiului.
Andreea Nicoleta Jipa

Curățenie, curățenie, curățenie și iar curățenie..camere de supraveghere, amenzi grămadă fără avertismente!
Domnica Madalina Mihaela

În Mihai Bravu as face parcuri pentru copii și băncuțe pt pensionari.
Alexandru Ionuț

AS INTERZICE DUBELE, MICROBUZE SI CAMIONETELE DE PRIN PARCARILE DE LA BLOC, AS PUNE MATURATORII SA FIE PE STRAZI SI SA MATURE CUM TREBUIE, LA 3 ZILE MACAR, AS ASFALTA STRAZILE PLINE DE GROPI, etc..

Alina: As propune ca fiecare asociație de proprietari sa planteze câte un Cos de gunoi ( ceva antifurt și antidistrugere) in fata blocului, as propune ca oricine sa poată planta copaci oriunde exista un spațiu liber. Tot pe lângă blocuri. Nu săracim dacă ne gospodărim puțin și singuri. Ca ne mănâncă jegul și gunoaiele dacă nu punem mâna la treaba!

Cititor: Daca as putea, as schimba in primul rand populatia. Zona in care am nefericirea sa locuiesc e asediata de persoane certate cu civilizatia, cu apa si sapunul, galagioase si care fac o mizerie de nedescris. Cu doua case de pariuri si un ” cazinou „, rivalizam cu Las Vegas. Bineinteles ca operatorul de salubritate nu goleste cosurile de gunoi cu saptamanile. Politia nu se vede. Probabil ca sunt agenti secreti si lucreaza sub acoperire. A cui, nu se stie.

Cititor: Balanta inclina catre needucati, catre cei care nu au respect pentru aproape sau nu inteleg conceptul de comunitate . Egoism si marlanie. Iesi pe strada intr-o zona asa zis buna , dai peste dubiosi, nesimtiti care isi lasa gunoiul in drum… Si nu ai cum sa-i pui la punct ca „ti-o furi” … Orasul asta se departeaza de ideea de oras civilizat.

Cititor: Eu, dacă eram primar sau cosilier local as obliga agentii de la Politia Locala Ploiesti sa patruleze pe jos, nu in masini si ar reaorganiza SGU, asa cum a procedat primarul Pideone în sectorul 5 din Bucuresti.

 

 

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău