Laurențiu Coman, instructor fitness: “O ruptură de tendon m-a ținut 4 luni departe de antrenamente și X-Treme Brothers”

0
Laurentiu Coman, instructor fitness

Laurențiu Coman are 33 de ani, s-a născut în Băicoi și este instructor de fitness și membru al trupei de echilibristică X-Treme Brothers. În 2012 a creat valuri de audiență și aplauze la “Românii au talent”, moment care i-a creat începutul. Alături de echipa lui, a călătorit prin lume pentru a susține nenumărate show-uri. Pandemia l-a întors din drum în momentul în care avea un contract în Las Vegas. În urmă cu aproximativ 8 luni de zile, Laurențiu a suferit o accidentare care l-a costat scump: o intervenție chirurgicală și 4 luni de pauză.

Prezintă-te în câteva cuvinte! (nume, studii, pasiuni)

Numele meu este Coman Laurențiu, am 33 de ani, sunt din Băicoi, Prahova și am absolvit facultatea de geografie și turism. Pasiunea mea de mic a fost și este sportul. Sunt component al trupei de echilibriști X-Treme Brothers, trupă finalistă în show-ul emisiunii “Romanii au talent”, în anul  2012. În prezent sunt instructor de fitness în Ploiești, la Titan Academy.

La ce vârstă ai descoperit pasiunea pentru sport? Detaliază!

Am început să practic sport încă de la vârsta de 11 ani: atletism, urmat de fotbal, breakdance acrobatic, echilibristică și fitness.

La ce anume ești nevoit să renunți pentru a fi în formă și a executa toată acrobațiile cu succes? 

Pentru a fi în formă tot timpul și a executa toate elementele acrobatice cu succes a trebuit să renunț la distracție, cluburi, nopți pierdute. Am continuat prin a alege să adopt un stil de viață sănătos, bazat pe odihnă, antrenamente zilnice și o dietă echilibrată. 

Povestește despre întoarcerea ta în țară și ce făceai în vremea în care a început pandemia!

Ultimii 12 ani i-am petrecut în țări străine lucrând ca artist acrobat în diferite show-uri de talie internațională. În vara anului 2020, din cauza pandemiei, am fost nevoit să revin în România, ultimul contract fiind în Las Vegas, USA. 

Cum ai ajuns antrenor personal de fitness, dar mai ales unul dintre cei mai căutați titani?

Fitness-ul fiind a doua pasiune pe care am avut-o în ultimii 12 ani, după întoarcere am hotărât să îmi dedic timpul antrenând la Titan Academy, împărtășind și cu alții din experiența mea pe care o am în domeniu.

Citește și: Ploieșteanca Patricia Matei a câștigat medalia de aur la Cupa României Fitness și Culturism-FOTO

Enumeră 3 greșeli majore pe care riscă să le facă cei care decid să vină la sală și să tragă de fiare!

3 greșeli majore pe care marea majoritate a iubitorilor de bodybuilding le fac sunt: excesul de greutăți în timpul antrenamentelor combinat cu lipsa cunoștințelor necesare executării corecte a exercițiilor, lipsa odihnei și alimentația greșit aleasă. Este important să se țină cont de sfatul unui expert și să existe un plan alimentar clar pentru rezultate corecte, nu neapărat rapide. Important este ca fiecare client să vină la sală nu doar pentru a arăta bine, ci pentru sănătate.

Acum aproximativ 8 luni de zile ai suferit o accidentare care te-a pus în imposibilitatea de a face mișcare. Cum ai trecut peste acel episod?

Acum aproximativ luni de zile, din cauza unei suprasolicitări avute în cadrul antrenamentului de echilibristică, am suferit o ruptură de tendon al bicepsului brahial,drept urmare am fost supus unei operații și am fost în imposibilitatea de a mă antrena timp de 4 luni de zile, ceea ce pentru mine a fost un șoc de proporții. Colegii din sala Titan Academy mi-au fost alături și am reușit să trec peste acel moment greu, iar acum, mulțumită lor, sunt mai puternic decât înainte.

Ce ți-ai propus să realizezi în următoarea perioadă, imediat ce se termină povestea cu pandemia?

Următorul scop pe care îl am este sa mă specializez în domeniul fitnessului din ce în ce mai mult, sa imi îndrum clienții să-și atingă scopurile propuse și de asemenea am în plan câteva apariții tv în cadrul emisiunilor de talent internațional, împreună cu grupul meu X-Treme Brothers.

La final, lasă un mesaj pentru cititorii ziarului Observatorul Prahovean!

Mesajul meu pentru cititorii ziarului Observatorul Prahovean este: Vă aștept la Clubul de Fitness Titan Academy, unde veți găsi cei mai buni antrenori din Ploiești. SINGURA TA LIMITĂ EȘTI TU!

Citește și: Ce conține Pâinea Fitness, produsă de Oltina, singura din România care respectă o rețetă de ingrediente certificată de Universitatea Oxford

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău