- Publicitate -

Chiar te poți trata în Turcia, fără ca transportul, cazarea și serviciile medicale să te coste în plus!

Recunosc că nu știam până acum câteva luni prea multe despre sistemul medical turcesc. Auzisem de bine, de cât de evoluată este medicina în Turcia, dar nu intrasem niciodată în detalii. Și asta pentru că personal nu am avut nevoie să mă tratez nici măcar în România. Se pare că, deocamdată, m-am numărat printre cei norocoși, însă mi-am zis că e bine de știut pe viitor, în caz de Doamne ferește…

Medicul de familie, care îmi este și bună prietenă, mă tot bătea la cap cu medicina din Turcia. ”Habar nu ai unde au ajuns, la ce performanțe, la ce abordare față de pacient”, mi-a spus sub diverse forme, în repetate rânduri.  Nu zic că aș fi ignorat subiectul, dar fiind măcar fizic sănătos, nici nu am intrat în detalii. Din drumurile ei dese pe acolo a tot venit cu povești, ușor-ușor devenind curios.

Curiozitatea a fost oarecum potențată și de faptul că am tot scris articole despre sistemul sanitar românesc, de prea puține ori de bine (asta datorită unor medici excepționali) și de cele mai multe ori de rău (asta din cauza a ceea toți știm deja despre jefuitul sistem de la noi).

Era logică întrebarea: ”ce au ei și nu avem noi?”, care a venit la pachet cu ”dar cum au putut să ajungă la performanțele remarcabile de azi?”  Știți stereotipul ”am luat ce a fost mai rău de la ei: bacșișul”. Vă asigur că tocmai aici apare diferența. La ei a fost vorba despre investiții, despre unele ”nesifonate”. Au fost ani de construcție, piatră cu piatră, de investiții în cercetare, în echipamente, în școlarizare, în oameni. Știu, e din alt film, dar nu unul de ficțiune. Cumva, aproape că nu realizezi diferențele care să pună pe o treaptă mai jos sistemul public în comparație cu cel privat și invers.

Și tot documentându-mă, am ajuns să stau de vorbă cu dr. Murat Gulseven, un medic care s-a stabilit în România, dar care tocmai a construit o punte cu sistemul medical din țara natală. Nu a părăsit Turcia, ci mai degrabă o poveste frumoasă l-a adus la noi. În primul rând, ai nevoie de un mic concediu, doar ca să îți aloci timp să-i citești CV-ul medical. E impresionant! Ne-am împrietenit destul de repede. El s-a prins că mă interesează subiectul, eu m-am prins că e omul care să mă lămurească. Și nu e o prietenie din interes, pentru că o mai spun o dată: ”Slavă Domnului, fizic sunt sănătos (deocamdată)!”

Eu nu știu limba turcă, însă am fost surprins să constat că învață cu asiduitate limba română. Se ferește deocamdată să o vorbească, având acel bun simț al omului educat, care când va face o treabă știe că trebuie să o facă bine, să se prezinte ireproșabil. Am găsit o limbă de circulație internațională și ne-am înțeles perfect.

Ce aveți voi și noi n-avem?

Aveți și voi foarte multe, doar că nu au fost valorificate. Au mai fost și alte cauze, asupra cărora nu are sens să insist, fiind deja cunoscute și deloc plăcute. Tocmai de aici am decis să mă implic, alături de câțiva colaboratori. Am luat decizia de a ne implica în acest proiect ca urmare a unor experiențe personale. În urma lor ne-am dat seama cât de important este să ai un prieten care să te ajute cu adevărat atunci când ai probleme de sănătate. În momentul în care aici nu sunt prea mari speranțe, nu pentru că nu sunt cadre medicale, ba chiar aveți adevărați specialiști, m-am gândit cum să creez o punte cu sistemul medical turcesc, unul foarte performant și tehnologizat. Nu-i ușor să pleci de acasă până la un spital din România, ce să mai vorbim de a ajunge la unul din Turcia. Așa pare, nu? Ei bine, nu e așa deloc, iar eu și partenerii mei tocmai asta am pus la punct.

Vrei să spui că e simplu, în cazul în care am o problemă medicală, să ajung în Turcia? Transport, cazare, servicii medicale… Dacă îmi sunt depășite posibilitățile financiare?

Ai pus patru întrebări într-una. Oricine și le pune și pare un drum prea lung, prea complicat. Aici intervenim noi. Asigurăm servicii medicale, juridice, de reprezentare, de transport, cazare și efectuarea procedurilor medicale cu interpret român în spitalele din Turcia alese de către dumneavoastră. De la intrarea în Turcia, până la revenirea în țară, beneficiezi de întregul nostru suport și de toată atenția noastră.

Vorbești despre un fel de booking medical, similar celui turistic.

Exact! Booking medical, doar că îl ducem până la capăt și căutăm cea mai bună soluție pentru pacient. Nu e despre bani. Business pot face mulți, iar cei care sunt interesați doar de aspectul financiar, neglijând omul… eșuează. Peste tot plătești pentru ceea ce primești. Și în țara ta plătești. Ce te faci când pentru ceea ce achiți nu primești ceea ce meriți, poate nu ești nici respectat. Ca să reușești, pe primul loc trebuie să pui omul. Sunt medic și așa am fost educat. Sunt plătit pentru profesia mea, așa cum fiecare este plătit pentru a lui, dar nu acesta este motorul. Și să nu uiți că cei care ni se adresează sunt oameni aflați în suferință, mai mică sau mai mare, nu oameni care pleacă la plimbare. Este cu atât mai mare responsabilitatea pe care ne-o asumăm pentru ceea ce oferim.

Înțeleg foarte bine că nu îmi spui povești, pentru că am început să mă documentez în privința serviciilor voastre medicale, dar tot sunt curios cum mă puteți scăpa de grijile unui drum până acolo, de atingerea scopului medical, de revenirea mea în țară.

Este despre încredere și respect reciproc. Sănătatea ta este, cu adevărat, pe primul loc. Din momentul în care alegi să colaborezi cu noi, grijile tale devin problema noastră. Uite cum am făcut. Ai spus ceva despre booking medical. Împreună cu un grup de specialiști de la voi, profesioniști în IT și profesioniști în comunicare, am pus la punct un site de booking medical. Este extrem de simplu de accesat, intuitive, fiecare pas de urmat fiind însoțit de informațiile necesare. L-am denumit tratamente-turcia.ro. Nu facem minuni, însă poți avea certitudinea că vom avea cea mai bună soluție pentru tine, atât cât evoluția medicinei a permis până în prezent. Te las să studiezi site-ul, apoi reluăm discuția, pentru că vreau să o ducem de la cazurile ceva mai ușoare, până acolo unde unii cred că nu se mai poate face nimic.

Am văzut ceva despre un prim pas pentru cei care vă accesează, respective despre consultația gratuită. Ce mai e gratuit în zilele noastre?

Este timpul meu și îmi permit să dispun de el cum consider. În cazul de față, medic fiind, consider că pot face asta pentru cei care se pregătesc să plece la drum, să își rezolve problemele de sănătate. În plus, mi se pare firesc să îndrum oamenii în cunoștință de cauză. De asta am decis ca o primă etapă în relaționarea noastră să fie consultația gratuită. Și pentru că mi-ai promis că ne vom revedea în curând, o să îți povestesc atunci despre cât de important este a doua opinie într-un diagnostic.

Am convenit să ne revedem mai curând decât îmi propusesem inițial. O să-mi povestească despre a doua opinie, despre în ce constau concret serviciile de transport, cazare, cele medicale, dar și posibilitățile de finanțare pentru cei care nu își permit. Știu că acestea din urmă sunt cele mai dureroase în România, însă vestea bună este că ele există.  

 

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Articole asemănătoare

Copil de 8 ani decedat într-un accident grav din Plopu, Prahova. A fost solicitat un elicopter SMURD pentru salvarea mamei copilului

Accidentul s-a produs în această dimineață, în jurul orei 7.30, în comuna Plopu, pe DJ 102E. O femeie și o fetiță, care traversau carosabilul,...

Criză de medici cardiologi la spitalul județean de urgență din Ploiești. Nici măcar linia de gardă nu mai poate fi acoperită

Patru medici cardiologi au plecat, prin demisie, la începutul acestei luni, de la spitalul județean de urgență din Ploiești. Din acest motiv, sunt zile...

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

- Publicitate -

Sondaj

În ultimii 8 ani, ați fost informat/ă despre faptul că Primăria Municipiului Ploiești a demarat lucrările de elaborare a unui nou Plan Urbanistic General?
În același interval de timp, ați fost invitat/ă la vreo ședință, discuție, dezbatere sau informare referitoare la proiecția (cum va arăta) viitorului PUG asupra zonei în care locuiți?
Dacă nu ați fost invitat/ă, ați participa la o astfel de dezbatere?
Sunteți de acord ca noul PUG să aprobe sau să încurajeze construirea de locuințe colective (blocuri) în zonele de case?
Considerați că beneficiați de suficient spațiu verde în zona dumneavoastră?
Considerați că rețeaua stradală a cartierului face față traficului actual?
Vă rugăm să introduceți numele străzii unde locuiți (această informație nu va fi publicată)
- Publicitate -

Video Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ultimele știri

Copil de 8 ani decedat într-un accident grav din Plopu, Prahova. A fost solicitat un elicopter SMURD pentru salvarea mamei copilului

Accidentul s-a produs în această dimineață, în jurul orei 7.30, în comuna Plopu, pe DJ 102E. O femeie și o fetiță, care traversau carosabilul,...

Un fost director Lukoil a murit după ce a fost otrăvit cu venin de broască

Alexander Subbotin, un fost manager de top de la Lukoil, a decedat în condiții bizare. Acesta ar fi fost otrăvit cu venin de broască....

Criză de medici cardiologi la spitalul județean de urgență din Ploiești. Nici măcar linia de gardă nu mai poate fi acoperită

Patru medici cardiologi au plecat, prin demisie, la începutul acestei luni, de la spitalul județean de urgență din Ploiești. Din acest motiv, sunt zile...

Proiectul Transbaiul prinde contur. Echipa de proiectanți și-a început treaba (FOTO)

Unul dintre marile proiecte ale comunei Valea Doftanei prinde contur. Echipa de proiectanți care a câștigat licitația pentru proiectul Transbaiul, drumul care va lega...

Cercul de Donatori Ploiesti, ediția a XIV-a. Donează 2 ore din timpul tău pentru a susține acțiunile de impact din comunitatea noastră.

Fundația Comunitară Prahova organizează pe 25 mai 2022 cea de-a XIV-a ediție a Cercului de Donatori Ploiești. Cercul de Donatori este Arena Leilor pentru inițiative...
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -

Parteneri

- Publicitate -