- Publicitate -
- Publicitate -

Campioană a Ploieștiului, umilită de șeful CSM, consilier personal al primarului – LIVE

Cele mai comune și mai solicitate piercieng-uri și unde le poți face în Ploiești

Data:

„Ce mare lucru poți spune despre piercing-uri? E vorba de găuri și atâta tot!”. Da, e vorba de găuri, dar, acele găuri, date sau făcute cum nu trebuie, pot avea implicații pe termen lung. Un piercing nu se compară cu un tatuaj, asta este clar. De piercing, în momentul în care te-ai plictisit, îl scoți și gaura se acoperă de la sine. Urmările de ordin estetic sunt minime. Am avut un piercing în nară, l-am scos și, după nici două săptămâni, aproape că nu se mai vedea nicio urmă. Din această cauză piercer-ii (specialiștii în „dat găuri” :)) acceptă să facă piercing-uri și persoanelor sub 18 ani, dar numai în zone comune: nară, ureche, etc. Atunci când vine vorba de piercing-uri în zone intime, de exemplu, se aplică aceeași regulă ca și la tatuaje: vârsta trebuie să fie de minim 18 ani.

- Publicitate -

Ca și prețuri piercing-ul pleacă de la 100 de lei atunci când clientul vine cu bijuteria proprie sau când i se pune o bijuterie din oțel medicinal. În cazul în care clientul optează pentru o bijuterie de aur, prețul, bineînțeles, va crește.

Modul de perforare – ac sau pistol? Timp de vindecare și tratament post perforare

Există multe saloane, din păcate, unde lobul urechii sau nara sunt străpunse cu un fel de pistol. Puțini sunt cei care cunosc însă modul în care acest pistol acționează. Ce se întâmplă de fapt? Atunci când lobul sau cartilagiul sunt străpunse cu acest pistol, țesutul din jurul locului perforat este vătămat. Practic, întreaga zonă de jur-împrejurul găurii are de suferit ceea ce duce la un disconfort mai mare după perforarea propriu-zisă și la un timp mult mai mare de vindecare.

- Publicitate -

Uneori, dacă țesutul a fost foarte afectat, piercing-ul nu se vindecă așa că bijuteria trebuie scoasă, lăsat timp pentru vindecare și apoi repetată procedura. Mă rog, cine se mai încumetă…

Dacă vorbim despre cealaltă metodă, cea de perforare cu acul (sau branula), aceasta este mult mai puțin vătămătoare pentru țesutul adiacent. Practic, acul străpunge doar cu vârful iar celulele afectate sunt mult mai puține. În acest fel timpul de vindecare este mult mai scurt, iar riscurile de a dezvolta cicatrici cheloide (specifice piercing-urilor) sunt mult mai mici. Ele apar doar în urma nerespectării indicațiilor de tratare post perforare.

După piercing trebuie urmați, ca și în cazul tatuajului, o serie de pași pentru vindecarea completă a acestuia. Deși uneori piercing-ul pare vindecat la o săptămână după, în realitate lucrurile nu stau chiar așa. Țesutul exterior poate părea vindecat, dar interiorul este în continuare vătămat. Așa că trebuie acordat timpul complet pentru vindecare dacă ne dorim să nu existe probleme în viitor.

- Publicitate -

În cazul piercing-ului în lobul urechii timpul de vindecare este între 2 și 4 săptămâni, iar în cel al nării timpul până la vindecarea completă este de 4-8 săptămâni în funcție de grosimea cartilagiului fiecăruia. În timpul de până la vindecarea completă nu este recomandat să schimbi bijuteria sau să „te joci” cu ea.

Câteva zile după perforare trebuie ținută o igienă strictă, trebuie evitat să ajungă în zonă produse cosmetice gen creme sau fond de ten și trebuie aplicată dimineață și seara o cremă pe bază de antibiotic. Unii dermatologi recomandă aplicarea de 2 ori pe zi a unei creme care combină antibioticul cu un antiinflamator. Despre toate acestea îți va spune însă piercer-ul sau medicul dermatolog (dacă ajungi să îl consulți).

Dimensiunea piercing-ului

- Publicitate -

În ceea ce privește dimensiunea piercing-ului trebuie avute în vedere câteva aspecte:

Atât în cazul perforării nasului cât și în cel al perforării lobului urechii, dimensiunea standard a acului de piercing este de 18-20G. Dimensiunea de 18G corespunde unei bijuterii cu diametrul de 1mm, dimensiunea de 20G corespunde unei bijuterii cu grosimea de 0,8mm. Cu cât G-ul înscris pe branule este mai mare, cu atât diametrul găurii este mai mic.

Este important ca această perforare să se realizeze în dimensiunile standard pentru că altfel, bijuteria poate cauza probleme, de la vindecare lentă până la așa-zisele cheloide de piercing care pot avea urmări definitive de ordin estetic.

- Publicitate -

De asemenea, este foarte importantă dimensiunea bijuteriei inițiale. Aceasta nu trebuie să fie mai mică de 0,7mm, dacă gaura a fost dată cu ac de 20G, și nu mai mică de 0,9mm dacă perforarea s-a făcut cu ac de 18G. În ceea ce privește dimensiunile ideale recomandate, pentru 20G bijuteria trebuie să aibă diametrul de 0,7-0,8mm (nu mai mare!!!), iar pentru gaură dată cu 18G, diametrul trebuie să fie de 0,9-1mm.

Ce se întâmplă dacă bijuteria este mai mică?

Puține sunt la noi magazinele unde găsești bijuterii de piercing. Nefiind specializate, cele care, din întâmplare, au așa ceva, nu găsești pe nimeni să te consilieze în ceea ce privește dimensiunea pe care trebuie să o achiziționezi. Așa că nu îți rămâne decât să te documentezi singur și să alegi tu în cunoștință de cauză.

- Publicitate -

Cum tot retail-ul online a luat avânt, este foarte la îndemână să cauți pe internet magazine cu bijuterii pentru piercing. De exemplu, cei de la bijuterii e-shop au o gamă variată din cele mai diverse metale. Te poate încânta foarte ușor faptul că au piercienguri pentru nară, din aur de 14k, care pleacă de la 40 de lei bucata. Dacă studiezi însă dimensiunile acestor bijuterii (care sunt trecute foarte corect) vei constata că… nu prea ai ce face cu ele. Grosimea de 0,5-0,6mm este mult prea mică pentru un piercing. Pe lângă disconfortul de a introduce un „stud”, ai surpriza și că gaura este prea mare pentru această bijuterie și, în loc să stea fixă, se mișcă încontinuu și ajunge să provoace răni prin frecare. Pentru un piercing în nară sau în lobul urechii nu ai ce să cauți să te uiți la bijuterii cu grosimea sub 0,7mm.

Dacă bijuteria este prea mare comparativ cu gaura, se forțează practic intrarea și iar apar problemele de vindecare. Așa că… alegeți cu grijă ce urmează să purtați, mai ales în primele două luni de la efectuarea piercingului.

bijuterie piercing

Tipuri de bijuterii

- Publicitate -

Dacă în ceea ce privește cerceii pentru lobul urechii lucrurile sunt clare, ai cei clasici, tortițe sau șurub, nu la fel de simplu stau lucrurile la cei pentru nară. Aici avem 4 tipuri:

– piercing-ul drept (nose bone). Așa cum îi spune și denumirea, este un cercel care arată ca cel clasic șurub de ureche. În capătul care intră în nară are ca o bilă care împiedică ieșirea accidentală. Doar teoretic însă. În realitate acesta este cel mai ușor de pierdut cercel de nas. Este recomandat, de asemenea, doar după ce vindecarea este completă.

– piercing-ul – surub (nose screw). Acesta este cel mai recomandat ca primă bijuterie. Nu există riscul de a ieși accidental și stă foarte bine fixat. Capătul care intră în nară se termină cu o încolăcire, ceva în forma literei C. Este însă ceva mai dificil de pus/scos. Odată ce ai prins tehnica însă, nu mai e chiar atât de greu de schimbat.

– piercing-ul – L (L-shaped pin). Este cel mai comun, este bijuteria folosită cel mai des. Așa cum o arată și denumirea este în formă de L și este foarte simplu de manevrat, adică de scos/pus/schimbat. Nu este atât de ușor de pierdut ca cel drept, dar este mult mai ușor decât cel șurub. Atunci când iese accidental, mai ales dacă gaura nu este vindecată complet, poate provoca daune majore, deschiderea rănii și prelungirea timpului de vindecare. De aceea este recomandat a se folosi acest tip de cercel doar după ce s-a încheiat perioada completă de vindecare.

– piercing-ul cercel (nose ring). Este cel mai vizibil. E ca și cum ai avea un inel agățat de nară. În funcție de gusturi poți opta și pentru acest tip ca primă bijuterie până la vindecarea completă dar, atenția trebuie sporită pentru că orice „agățare” atrage după sine consecințe și vindecarea poate întârzia.

Saloane de piercing

În general la noi în țară și, în particular la noi, în Ploiești, nu există saloane care fac doar piercing-uri. De obicei orice salon de tatuaje face și piercinguri. Nu te aștepta însă ca cei de acolo să îți dea toate informațiile care îți trebuie. Nefiind specializați pe așa ceva (ei la bază sunt tatuatori), nici nu dețin toate informațiile. Mergând însă pe dimensiunile standard nu te poți trezi cu surprize. Branulele (acele) lor sunt de 18-20G, sterile și sigilate, dimensiunile bijuteriilor sunt de 0,7-0,8mm, metalele din care sunt confecționate bijuteriile sunt antialergice, așa că poți merge cu încredere.

Nu te aștepta însă la mai mult. Vei avea parte de un piercing executat corect, în condiții de igienă maximă și, dacă știi despre ce e vorba, este tot ce îți trebuie. În ceea ce privește dimensiunile bijuteriilor dacă vrei să le schimbi, ei te pot consilia maxim privitor la formă, mai puțin la dimensiune.

În Ploiești saloanele de tatuaj fac și piercing-uri, așa că nu trebuie să cauți în afara orașului dacă te-ai hotărât să îți faci un piercing. Unele au și bijuterii din aur, nu numai din cele din oțel medicinal. Poți apela, de exemplu, la Răzvan Alb și Leo, despre care am mai scris în acest articol: ”Arta tatuajului. Deși poate ciudat pentru unii, avem adevărați artiști tatuatori și în Ploiești”

Nu, deși pare tentant, nu încerca să îți faci singur vreo gaură acasă. Pe lângă faptul că e posibil să nimerești o gaură poziționată strâmb, mai sunt și multe alte dezavantaje: ace de dimensiuni necorespunzătoare, nedezinfectare corectă, probleme întâmpinate la introducerea bijuteriilor. Te poți alege astfel cu o durere degeaba și, uneori, chiar cu o cicatrice inestetică.

Oricum ar fi, dacă vi s-a pus pata să vă faceți un piercing, documentați-vă bine înainte și de preferat, achiziționați-vă și bijuteria inițială. Deși daunele nu sunt nici măcar comparabile cu cele ale unui tatuaj greșit, este păcat de corpul și timpul vostru.

sursa foto: www.staceyan.com

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Sondaj Observatorul Prahovean

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

- Publicitate -

Distribuie articolul:

Exclusiv

Imagini spectaculoase cu cel mai nou bloc din centrul Ploieștiului

Apartamentele imobilului Bucegi 12 din centrul Ploieștiului încep să...

SGU a început operațiunea de demolare a garajelor ilegale din Ploiești [FOTO-VIDEO]

Angajații SGU Ploiești demolează astăzi mai multe garaje construite...

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

- Publicitate -

Informații utile

Vrei să-ți cumperi o locuință? Ce criterii trebuie să iei în considerare (II)

Continuăm proiectul ”Casa Nouă”, cu scopul de a vă...

O familie din Prahova, a cărei casă a fost mistuită de flăcări, primește ajutor de la antreprenori

În urmă cu câteva săptămâni, o familie din satul...

Întreruperi de energie electrică în Prahova în perioada 22-26 aprilie. Localitățile afectate

Distribuție Energie Electrică România - Sucursala Ploiești anunță întreruperea...

Medicul Alin Scarlat: Sedentarismul și obezitatea influențează longevitatea

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

Arhitectul Răzvan Enescu: ”Andrei Volosevici ne-a mințit în 2020”

Arhitectul Răzvan Enescu, a acordat un interviu lui Bogdan...

De ce e importantă conducerea defensivă într-un trafic agresiv? Sfaturile expertului Silviu Toma [VIDEO]

Silviu Toma face o analiză pertinentă a stilului de condus al românilor.
- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

- Publicitate -