Un ploieștean a rămas fără permis, deși nu a consumat alcool: ”Etilotestul era decalibrat. Am dat probe de sânge și îi voi da în judecată” – VIDEO

2

Un șofer din Ploiești a rămas fără permis după ce a ”picat” proba etilotestului. Cititorul observatorulph.ro susține că el nu consumă deloc alcool, cel mai probabil aparatul folosit de polițiștii de la Rutiere fiind decalibrat. VIDEO cu discuția dintre șofer și polițist la finalul textului.

Sâmbătă seara, Robert T. (35 de ani) a fost tras pe dreapta pe o stradă din Ploiești de un echipaj al Poliției Rutiere și pus să sufle în etilotest.

”Aparatul a arătat o alcoolemie în aerul expirat de 0.04. Am fost de-a dreptul șocat pentru că eu nu consum alcool. Am folosit dezinfectant de mâini înainte să mă urc la volan, însă nu am atins etilotestul. Cred că aparatul era decalibrat, altfel nu-mi explic” ne-a declarat șoferul.

Acesta a solicitat prelevarea de probe de sânge, procedura fiind efectuată la spitalul județean de urgență din Ploiești.

”Mi s-a transmis că astăzi va ajunge Poliția Rutieră cu probele la Institutul de Medicină Legală. Voi achita taxa de urgență pentru a-mi recupera cât mai repede permisul, apoi voi da instituția în judecată. Incidentul acesta mi-a stricat toate planurile. Vă dați seama dacă eram șofer profesionist că riscam să-mi pierd locul de muncă?” a fost mesajul cititorului nostru.

Acesta a precizat că nu are nimic de reproșat polițistului, care i-a dat avertisment și nu o amendă de 1600 de lei, bani pe care i-ar fi recuperat foarte greu, însă va da în judecată IJP Prahova pentru ca alți șoferi să nu mai treacă prin această experiență.

Observatorulph.ro a solicitat un punct de vedere reprezentanților IJP Prahova.

Anul trecut, observatorulph.ro a publicat cazul unui alt prahovean, care a rămas fără permis după ce a fost testat cu etilotestul pe DN 1, la ieșire din Sinaia, deși nu consumase alcool.

El a povestit, în exclusivitate pentru observatorulph.ro, că doar s-a dezinfectat cu spirt cu puțin timp înainte de a fi oprit de polițist, dar că la etilotest i-a ieșit 0,07.

Detalii aici Un prahovean susține că a rămas fără permis pe DN 1, deși nu a consumat alcool: ”Doar am dat cu spirt în mașină! Am cerut să fac și testul de sânge”

După prelucrarea probelor biologice, rezultatul fiind 0,0 la alcoolemie, șoferul și-a recuperat permisul.

VIDEO

FOTO

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 40785 075 112

2 COMENTARII

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău