De ce plătesc locuitorii din Păulești o taxă pe apa de ploaie de 10 lei/gospodărie, indiferent dacă e secetă sau plouă abundent

De ani buni, locuitorii comunei Păulești plătesc operatorului de apă și canalizare, Jovila Construct, o taxă pe apa de ploaie în valoare de 10 lei/gospodărie, indiferent de nivelul precipitațiilor.

Taxa aberantă, pe care autoritățile locale și județene o pot elimina încă din 2018, odată cu modificarea legislației, face și obiectul unei petiții online.

Intitulată ”Cerem desființarea taxei pe apa de ploaie în România”, petiția poate fi completată AICI.

Un locuitor din Păulești ne-a trimis trei facturi, din perioade diferite, cea mai veche din 2017, iar cea mai recentă din martie 2021 de unde reiese faptul că taxa de ploaie a rămas constantă, indiferent dacă au fost ani secetoși sau cu ploi abundente.

Contactat de observatorulph.ro, primarul comunei Păulești, Sandu Tudor, a declarat: ”În anul 2009, Consiliul Local Păulești a votat o hotărâre cu taxa fixă de 10 lei pentru apa pluvială, iar de la bugetul local se acoperă diferența, aproximativ 5.000 de lei pe lună pentru precipitațiile care ajung în canalizare și de acolo în stația de epurare. A fost singura soluție, la momentul respectiv, pentru că nu există o diferențiere între mediul rural și cel urban la calcularea taxei impusă prin lege”.

Reamintim că Hidro Prahova, operatorul de apă și canalizare al Consiliului Județean Prahova, a anunțat că a demarat procedura de eliminare a taxei de apă de ploaie din facturile clienților după o campanie derulată de observatorulph.ro. Detalii AICI.

Demersul vine după ce, la începutul lunii trecute, mai exact pe 8 martie, observatorulph.ro a publicat articolul ”De ce mai plătesc prahovenii taxa pe apa de ploaie? Guvernul a eliminat-o din 2018, dar primarii și operatorii se fac că…plouă”.

Publicația noastră arăta atunci că taxa pe apa de ploaie, facturată prahovenilor racordați la sistemul de canalizare indiferent de operator, nu mai este obligatorie de doi ani.

FOTO Taxa pe apa de ploaie care apare luar, de ani buni, pe facturile locuitorilor din Păulești:

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal

3 COMENTARII

  1. Dom Primar de Paulesti…ai inchis strada de langa Maya sa poata vinde in liniste toate ciurucurile “parlite” din toata europa fara acte de provenienta, inclusiv 2 masini de vanzare care ocupa in permanenta o banda de mers. Asta a fost motivul, asa smecher e “parlitul” ala din zona ??? (Strada Florilor)

  2. Strada Florilor Paulesti, inchisa din ordinul primarului. In momentul de fata pe strada respectiva se afla un adevarat obor al unui cetatean care isi expune marfa pe domeniul public, de asemenea are 2 masini la vanzare care ocupa o banda de mers 24/24. Oare asta e motivul ptr care sa inchis respectiva strada ?

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău