Personalul medical din România a primit abia acum avertismentul oficial privind riscurile vaccinului AstraZeneca – DOCUMENT

Observatorulph.ro a intrat în posesia unui document destinat exclusiv personalului medical din România privind riscurile vaccinării cu serul produs de AstraZeneca.

Documentul a fost elaborat încă de luna trecută, dar abia în aceste zile ajunge la ”profesioniștii din domeniul sanitar” din România.

Coincidență, sau nu?, acest lucru se întâmplă după ce un înalt oficial al Agenției Europene pentru Medicamente (EMA) a declarat într-un interviu publicat marți că există o legătură între vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de AstraZeneca și cazurile de tromboze depistate în rândul unor pacienți!

„Putem de acum să o spunem, este clar că există o legătură cu vaccinul. Totuşi, nu ştim deocamdată ce cauzează reacţia (…) Pentru a rezuma, în următoarele ore vom spune că există o legătură, dar va trebui să înţelegem şi cum aceasta se produce”, a afirmat Marco Cavaleri, coordonatorul strategiei pentru vaccinuri din cadrul EMA, într-un interviu pentru presa italiană, potrivit hotnews.ro.

Reprezentanții EMA au transmis ieri că încă evaluează dacă vaccinul anti-Covid AstraZeneca are o posibilă legătură cu formarea rarelor cheaguri de sânge, care au fost raportate în mai multe țări.

În documentul Casei Naționale de Sănătate intitulat ”comunicare directă către profesioniștii din domeniul sănătății” se precizează că după vaccinarea cu AstraZeneca s-a constatat, ”foarte rar” o asociere de tromboză cu trombocitopenie, în unele cazuri însoțite de sângerare.

De asemenea, se admite că există o posibilă legătură cu cazuri foarte rare de ceaguri de sânge asociată cu număr scăzut de trombocite, dar că ”beneficiile vaccinării depășesc riscurile”.

Până acum, autoritățile din România au negat orice legătură între vaccinul AstraZeneca și astfel de cazuri.

DOCUMENTUL transmis de Casa Națională de Sănătate medicilor implicați în procedura de imunizare a populației:

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău