Ricky, unul dintre cei mai iubiți fotografi de evenimente din Ploiești: “Nu există perfecțiune, există doar aplicații care ne distorsionează realitatea” – FOTO

Silviu Grigore, cunoscut sub numele de Ricky, este unul dintre cei mai cunoscuți fotografi din Ploiești. Tinerii îl recomandă cu încredere pentru majorate, baluri de absolvire și albume de promoții. Deși a terminat facultatea de kinetoterapie, pasiunea pentru fotografie l-a făcut să se reprofileze. Se vede făcând fotografie toată viața.

Cine ești tu, Ricky, și cum ți-ai descoperit pasiunea pe fotografie?

Salut! Sunt Ricky, am 25 de ani și la bază sunt kinetoterapeut, absolvent al facultății de kinetoterapie din București. În timpul facultății eram convins că pasiunea mea chiar este kinetoterapia, până ce am descoperit aparatul de fotografiat. Ai mei mi l-au pus în brațe și m-au îndrumat să descopăr lumea prin obiectiv. În câteva săptămâni devenise o prelungire a mea. Așa a început povestea ce mi-o doresc fără de sfârșit.

În ce măsură ți-a afectat pandemia business-ul și cum ai reușit să-ți continui activitatea?

Nici măcar pandemia n-a reușit să mă țină departe de fotografie. Mi-am concentrat pasiunea pe ședințele foto (individuale sau de cuplu) și, mai nou, pe albume foto de promoție ale viitorilor absolvenți. Nu am neglijat nici ședințele de familiei în diferite contexte (botezuri, moț, Crăciun).

Ești unul dintre cei mai cunoscuți fotografi din Ploiești și preferatul tinerilor pentru evenimentele importante din viața acestora. Cum ai ajuns în povestea asta?

Tind să mă adresez în special oamenilor cu spirit tânăr și tinerilor, în general. Sunt de părere că tinerețea lor mă inspiră mai mult decat orice altceva. Tinerețea este și cea care poate să reușească în absolut orice domeniu, inclusiv cel al fotografiei și nu mă refer aici neapărat la vârsta biologică. Tineretea este mereu aceeași și permanent diferită. Generațiile sunt tot mai perspicace și inspirative.

Pasiunea pentru fotografie te provoacă să petreci ore în șir pentru fiecare ședință foto. Le captezi atenția, îi fotografiezi, ești acolo, alături de ei și îi aduci în cea mai bună lumină. Cum arată tinerii prin obiectivul tău?

Ceea ce nu-mi place mie la noile generații, deși fac parte dintr-o generație tânără, este că frumusețea se raporteaza tot mai mult la perfecțiune. Consider că se utilizează exagerat aplicațiile de editare, aplicații care pot distorsiona realitatea și naturalețea și care pot afecta ulterior stima de sine în viața reală, pentru că perfecțiunea nu există. Din punctul meu de vedete frumusețea este sensibilitate, este bucurie, este tristețe. Fiecare emoție își are locul și nu trebuie să ascundem asta!

Vei face fotografie pentru toată viața sau este vorba de o pasiune trecătoare?

Personal îmi place să surprind toate momentele prin care oamenii trec și nu m-aș vedea curând făcând altceva. Sincer, mă văd făcând fotografie până la sfârșit.

Care este mesajul tău pentru cei care își doresc să urmeze o carieră în domeniul fotografiei?

Pasionații de fotografie știu deja că perseverența, dăruirea, implicarea în tot și toate sunt cheia reușitei oricărui om care își dorește să-și ridice pasiunea la nivel de business. Vă mulțumesc că m-ați invitat în cadrul acestui interviu, mi-a făcut plăcere. De asemenea mulțumesc tuturor care au încredere în mine și echipei cu care lucrez de aproape 2 ani de zile.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău