Cum combate APM Prahova poluarea din birou: nu verifică nici măcar documentația depusă la sediul instituției! Studiu de caz – rampa de gunoi de la Vălenii de Munte

Observatorulph.ro revine pe tema bombei ecologice în care s-a transformat rampa de deșeuri de la Vălenii de Munte administrată de Compania de Servicii Publice și Energii Regenerabile Prahova, societate a Consiliului Județean Prahova. Imagini cu dezastrul ecologic de la rampa de gunoi la finalul textului.

După dezvăluirile observatorulph.ro privind bomba ecologică de la rampa de gunoi din Vălenii de Munte, subiectul a fost dezbătut și la ultima ședință a Consiliului Județean Prahova la care a participat directorul Companiei de Servicii Publice și Energii Regenerabile Prahova, Sorin Văduva.

Acesta a încercat să-i ”aburească” pe consilierii județeni cu privire la sancțiunile aplicate de Garda de Mediu Prahova, susținând că a fost vorba de o poluare accidentală, din cauza condițiilor meteo nefavorabile. (detalii și VIDEO AICI)

Reamintim că după ce observatorulph.ro a publicat imagini cu dezastrul ecologic de la rampa de gunoi de la Vălenii de Munte administrată de Compania de Servicii Publice și Energii Regenerabile Prahova a Consiliului Județean, Garda de Mediu Prahova a aplicat o amendă de 100.000 de lei și a solicitat APM Prahova suspendarea activității.

La ședința respectivă, directorul Văduva a recunoscut că nu există niciun plan de închidere a depozitului de deșeuri, deși aceasta a fost una dintre condițiile pentru care Agenția pentru Protecția Mediului Prahova a emis autorizația de mediu nr 18 din 2017, revizuită anul trecut.

”Datorită situației financiare, noi am anunțat la APM Prahova că nu putem face niciun plan, nici de extindere, nici de închidere, iar astăzi m-am văzut din nou pentru un proiect de închidere, presupun că săptămâna viitoare ne vedem cu el să semnăm contractul și să ne apucăm de treabă” a declarat în timpul ședinței Consiliului județean Prahova directorul Companiei de Servicii Publice și Energii Regenerabile Prahova, Sorin Văduva.

Senatorul USR de Prahova, Aurel Oprinoiu, l-a întrebat pe directorul Văduva dacă s-au perceput garanții de la operatorii de salubritate pentru închiderea rampei, iar acesta a răspuns că există două conturi cu câte 30.000 de lei, o sumă infimă în raport cu costurile unei astfel de operațiuni!

Așa ajungem la APM Prahova, care avea obligația să verifice dacă în cazul de față Compania de Servicii Publice și Energii Regenerabile Prahova a Consiliului Județean și-a respectat obligațiile impuse în autorizația de mediu. Iar acum, prin prisma discuției din ședința consiliului județean este evident că acest lucru nu s-a întâmplat!

În plus, Observatorulph.ro a solicitat APM Prahova să ne transmită ce măsuri a luat la propunerea Gărzii de Mediu Prahova de suspendare a activității rampei ecologice din Valenii de Munte pentru nerespectarea prevederilor din autorizația integrate de mediu.

Răspunsul instituției a fost următorul:

 

”Garda Națională de Mediu-Comisariatul Județean Prahova are în competență verificarea respectării autorizației de mediu. În acest sens, vă rugăm să vă adresați acestei instituții pentru a afla care sunt măsurile impuse la controlul în teren” a precizat conducerea APM Prahova.

Așadar, în cazul unui mare poluator, ”pisica” este aruncată din ograda APM Prahova în cea a Gărzii de Mediu Prahova și invers, iar firmele respective își văd în continuare de treabă.

Așa s-a întâmplat și cu incineratorul de deșeuri periculoase din incinta Parcului Industrial Brazi, care a funcționat ani în șir, deși comisarii de mediu au aplicat numeroase amenzi și au propus APM Prahova suspendarea activității. Vom reveni.

VIDEO Cum arată ”poluarea accidentală” de la Vălenii de Munte:

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău