FOTO: Escrocherii online cu mesaje false de la firme de curier clonate

Tot mai mulți prahoveni reclamă că au primit mail-uri de pe adrese false ale unor firme de curierat cunoscute prin care le sunt solicitate informații bancare. De ce nu trebuie să deschis un mail cu mesajul: ”Expedierea cu numărul AWB …….este în curs de livrare”

Un cititor ne-a trimis dovada unei tentative de fraudă, mail-ul fiind trimis în numele Fan Curier. Adresa de pe care a venit informația trădează însă escrocheria, mesajul fiind ”Dorim să vă informăm că expedierea cu numărul AWB este în curs de livrare”.

Cei care accesează link-ul ar trebui să descărca o chitanţă, însă, în realitate, oamenii se pot trezi cu conturile de pe reţelele de socializare sparte, şi cu bani retraşi din cele bancare.

Fenomenul a luat amploare la nivel național, potrivit reprezentanților Centrului Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică.

Depinde ce vrea să facă cel care se află în spatele escrocheriei: poate să folosească telefonul său calculatorul, se vând datele informatice, datele de conturi bancare” a declarat Mihai Rotaru, purtător de cuvânt CERT-RO pentru Știrile Pro TV.

Alte mesaje înșelătoare sunt trimise sub forma unor ”menințări” potrivit cărora, dacă nu urmezi paşii recomandați vi se va suspenda contul bancar sau cel de mail. Atenție, nu trebuie să dați curs unor astfel de solicitări!.

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău