Prahovenii care dau examenul pentru obținerea permisului auto, disperați de timpul mare de așteptare. Reacția Prefecturii: ”Vom face angajări!”

După ce observatorulph.ro a publicat articolul Bătaie de joc pentru viitorii șoferi din Prahova. Au de așteptat aproape patru luni între ”sală” și ”oraș”!, la solicitarea redacției nooastre, Prefectura Prahova ne-a transmis un punct de vedere.

Zilele trecute, un cititor ne-a relatat o situație pe care autoritățile județene au promis demult că o vor rezolva.

Este vorba de perioada foarte mare de așteptare pentru obținerea permisului de conducere în Prahova.

”Am luat sala pe 4 ianuarie și m-au programat pentru proba practică abia pe 22 aprilie. Este o bătaie de joc!” a fost mesajul cititorului observatorulph.ro.

După publicarea articolului, Prefectura Prahova promite că se vor desfășura concursuri pentru ocuparea posturilor vacante.

Comunicatul Prefecturii Prahova transmis redacției observatorulph.ro:

Numărul foarte mare de solicitări raportat la numărul de examinatori disponibili, procentul relativ scăzut de promovabilitate (în jur de 50% la ambele probe) și deficitul de personal generează înregistrarea unui termen de programare mare între proba teoretică și cea practică.                                                      

De asemenea, vă reamintim că în perioada 17.03.2020-01.06.2020, susținerea probei practice în vederea obținerii permisului de conducere la toate categoriile de autovehicule a fost suspendată, fiind necesară reprogramarea, începând cu 02.06.2020, a tuturor candidaților care aveau de susținut acest tip de examen. Au fost aproximativ 5000 de candidați, ceea ce a însemnat aglomerarea activității și decalarea termenelor.

Totodată, facem precizarea că, în intervalul 1 decembrie-28 februarie (sezonul rece), examinarea la proba practică la categoria A, în vederea obținerii permisului de conducere, este suspendată. Pobele teoretice se desfășoară în această perioadă, iar candidații sunt programați pentru evaluarea practică începând cu data de 1 martie. Programările se fac în ordinea solicitărilor și a locurilor disponibile.

În vederea îmbunătățirii activității S.P.C.R.P.C.I.V. Prahova, în perioada imediat următoare, se vor desfășura concursuri pentru ocuparea posturilor vacante. De asemenea, în funcție de resursa umană disponibilă se vor mai suplimenta locurile pentru susținerea probei practice.

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău