Reacția IPJ Prahova la ”imaginea zilei, din Ploiești”, publicată de Observatorulph – Respectarea unor reguli nu este opțională

Aglomerația de la o înmormântare din Ploiești, surprinsă luni, pe strada Apelor, a atras reacții atât din partea celor care înțeleg să respecte regulile, cât și din partea celor care cred că totul este o conspirație.

Știrea inițială AICI.

Reacția IPJ Prahova: ”Cu referire la înmormântarea desfășurată pe data de 15 noiembrie a.c., pe strada Apelor din municipiul Ploiești, vă informăm că la fața locului au fost trimise mai multe echipaje de poliție și jandarmerie, care au consiliat persoanele să respecte măsurile legale stabilite pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2.

Polițiștii au procedat la identificarea celor care nu s-au conformat indicațiilor, fiind aplicate 10 sancțiuni contravenționale conform Legii nr. 55/2020, respectiv una pentru organizatorul evenimentului și 9 pentru participanții care nu purtau mască de protecție sau nu o purtau corespunzător, astfel încât să acopere nasul și gura.

Reamintim faptul că scopul forţelor de ordine care desfăşoară activităţi de verificare nu este aplicarea de sancţiuni, ci, înainte de toate, conștientizarea faptului că, sănătatea și viața sunt cele mai importante.”

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596