Cum a reușit antreprenorul prahovean Florin Zecheru să depășească criza economică generată de covid ”Au fost nopți în care nu am dormit ca să găsesc soluții, să mențin locurile de muncă” FOTO

Florin Zecheru, patronul firmei de materiale de construcții Danzecris din Blejoi, nu va uita probabil niciodată ziua lui de naștere din acest an, care a coincis cu anunțul autorităților de închidere a țării din cauza epidemiei de coronavirus. Au trecut de atunci șapte luni, timp în care a reușit să depășească momentele dificile și să poată asigura locurile de muncă angajaților pe care îi consideră în continuare parteneri, nu subalterni.

Cea mai tristă zi de naștere: ”De ziua mea s-a închis țara!”

Pe 15 martie, chiar de ziua lui, Florin Zecheru a avut parte de cel mai urât cadou: președintele anunța declanșarea stării de urgență prin care întreaga țară, inclusiv economia, se închidea.

”M-am trezit într-un coșmar. Recunosc, am intrat puțin în panică și am avut câteva nopți în care nu am putut dormi de griji. Mă gândeam în primul rând la ce pot să fac să salvez locurile de muncă. Am fost nevoit să trimit mai mulți oameni în șomaj tehnic, iar pe majoritatea i-am rechemat la muncă după ce lucrurile au mai început să se miște. Au fost niște oameni curajoși, care și-au riscat sănătatea să vină la muncă și să servească clienții. Chiar dacă pare forțată comparația cu medicii din prima linie, pentru mine și ei sunt niște eroi”, povestește Florin Zecheru, administratorul firmei Danzecris, care comercializează materiale de construcții și este singurul producător de lambriu din lemn din zonă.

Acesta le oferă în continuare angajaților condițiile mai mult decât decente de muncă: echipament de protecție, inclusiv măști, vestiare cu dușuri, salarii motivante, o masă caldă și transport gratuit, chiar și sală de sport amenajată în incinta sediului (foto la finalul textului).

”Sunt fericit că ne-au redescoperit clienții”

Odată cu trecerea timpului, vânzările au început să revină la cote acceptabile, iar în prezent Florin Zecheru este optimist.

”Din fericire pentru noi, criza cu care ne-am confruntat a avut și o parte bună. Clienții ne-au redescoperit, iar noi am făcut toate eforturile pentru ca atât clienții, cât și furnizorii să fie mulțumiți. Este adevărat că am sistat investițiile pentru o perioadă de timp, însă am reușit să ne menținem pe linia de plutire. Le mulțumesc cu acest prilej tuturor celor care ne-au călcat pragul” este mesajul antreprenorului.

Măsuri sporite de protejare a clienților și angajaților

Acesta a implementat o serie de măsuri pentru respectarea normelor sanitare astfel încât angajații, dar și clienții să fie protejați: a suplimentat numărul oamenilor de la vânzări astfel încât să se evite aglomerația și să se respecte distanțarea socială, a montat numeroase aparate de purificare a aerului și recipienți cu dezinfectanți, purtarea măștii este obligatorie, iar spațiile sunt igienizate periodic.

Zecheru are și un mesaj pentru cei care nu cred în covid: ”Indiferent dacă ne place sau nu, legea trebuie respectată. Așa cum centura de siguranță este obligatorie la volan și masca trebuie purtată. Oricum, față de primul val al epidemiei, acum chiar și cei care nu credeau în covid au auzit de prieteni sau rude bolnave, așa că nu e de joacă. Eu în fiecare săptămână merg la mama mea cu care vorbesc cel puțin două ore. Atunci când am avut semne de răceală am evitat să o mai vizitez și am ținut legătura cu ea prin telefon”.

Firma Danzecris a împlinit 15 ani: reduceri și mulțumiri clienților, angajaților și tuturor colaboratorilor

În ciuda vremurilor tulburi pe care le traversează, Florin Zecheru are și motive de bucurie. Firma Danzecris aniversează 15 ani de activitate pe piața materialelor de construcții.

”Avem o promoție în derulare, o reducere de 15% la lambriul produs de noi pentru că mulți sunt vânzători, însă puțini își asumă și partea de producție. Vreau să le mulțumesc prin intermediul dvs. atât angajaților, cât și clienților, precum și colaboratorilor noștri! Vom continua să practicăm reduceri importante pentru clienții noștri fideli” anunță Florin Zecheru.

Despre Danzecris: Această firmă vinde cherestea rășinoase, lacuri și vopseluri, lambriu lemn, materiale de construcții, plăci OSB, plase sudate, sistem acoperiș, șuruburi și accesorii lemn (detalii și pe Facebook/DANZECRIS)
Pe Florin Zecheru îl găsiți zilnic la sediul Danzecris, din SAT Ploiestiori NR 663K, comuna Blejoi, Prahova, telefon 0720060764 sau puteți comanda online accesând www.danzecrisbricolaj.ro. (P)

Galerie FOTO

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0726 221 596 pe WhatsApp sau Signal

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău