Cât a plătit un poluator pentru otrăvirea populației din Bucov, prin arderea deșeurilor auto: o amendă de numai 500 de lei. FOTO-Document

1

Observatorulph.ro a publicat recent imagini cu poluarea masivă din comuna Bucov, unde a înflorit o afacere criminală, la propriu, sub ochii autorităților locale, de mediu și ale Poliției.

Mascată sub activitatea de dezmembrări auto, o grupare infracțională arde aproape zilnic deșeuri pentru pentru obținerea de materiale reciclabile pe care le vând ulterior.

Vorbim de baterii uzate, anvelope sau elemente de tapițerie, toate având în componență substanțe cancerigene eliberate prin ardere.

În plus, tone de reziduuri periculoase, precum ulei și lichid de frână, s-au scurs în sol și au ajuns în pânza freatică în atâția ani de afaceri ilegale.

Detalii aici: O afacere mizerabilă și penală otrăvește aerul, solul și apa din Bucov, sub ochii autorităților. Imaginile dezastrului

Observatorulph.ro a solicitat puncte de vedere autorităților care au permis și permit în continuare astfel de activități considerate un atentat la sănătatea populației și o bombă ecologică (imagini la finalul textului).

Primarul comunei s-a eschivat, susținând că în perioada stării de urgență și de alertă nu mai are la dispoziție Poliția Locală, care a trecut în subordinea IJP Prahova, pentru a aplica amenzi.

În schimb IJP Prahova a răspuns solicitării printr-un document din care reiese că în urma controalelor din ultimii doi ani s-au aplicat două amenzi, una fiind în valoare de numai 500 de lei!

Așadar, în toți acești ani în care indivizii respectivi au ars tone de deșeuri, autoritățile au aplicat două amenzi, din care una de 500 de lei, iar singurul dosar penal întocmit în această cauză zace în sertarele procurorilor de un an…

VIDEO: Reportajul observatorulph.ro despre bomba ecologică de la Bucov:

 

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

1 COMENTARIU

  1. Primaria Bucov este cvasi-absenta din viata comunei. Buruienile troneaza marginile drumurilor si terenurile intravilane, poluarea e la ea acasa, cei care isi construiesc case isi permit sa blocheze traficul cand si cat timp vor ei, fara a se simti jenati in vreun fel de „autoritati”, iar domnul primar mai are un pic si sare la bataie daca vreun cetatean, platitor de taxe si impozite locale, indrazneste sa ii tulbure drumul…

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău