Piața neagră a licențelor de taxi din Ploiești, girată de primărie. Cum am negociat cumpărarea unei licențe cu 12.500 de euro – AUDIO

În Ploiești, o licență de taxi luată gratuit de la primărie se vinde cu peste 12.000 de euro. Reporterul observatorulph.ro a negociat o astfel de afacere, scoasă la vânzare pe olx, ca orice alt produs sau serviciu, cu girul autorităților.

Pe ultima sută de metri a actualei conduceri a Primăriei Ploiești s-au atribuit 55 de licențe de taxi, majoritatea unor firme abonate la acest tip de afacere (lista completă AICI).

Miza a fost uriașă, având în vedere numărul limitat de licențe de taxi din oraș raportat la numărul locuitorilor, doar  980 de astfel de documente (vezi aici lista de așteptare, unii solicitanți depunând cereri încă din anul 2014!)

Multe dintre licențele obținute gratuit de la primărie ajung să fie vândute pe olx, ca orice alt produs, chiar dacă legislația în vigoare interzice astfel de tranzacții mai ales în cazul persoanelor fizice.

Practic, dacă o persoană fizică sau juridică nu mai poate presta serviciul de taximetrie, licența trebuie predată Primăriei Ploiești pentru a o scoate, din nou, la licitație, celor interesați să își câștige ”pâinea” din taxi.

În realitate, acest lucru nu se întâmplă decât dacă titularul decedează, dar și atunci se găsesc soluții pentru a scoate bani din licența primăriei.

Practic, o firmă care deține una sau mai multe licențe de taxi se vinde cu totul celui interesat de afacere, în schimbul tranzacției vânzătorul solicitând sume cuprinse între 12.000 și 15.000 de euro.

Astăzi, 15 octombrie, pe olx, sunt disponibile 23 de anunțuri de vânzare a peste 50 de licențe de taximetrie din Ploiești, unele firme tranzacționând și câte 4-5 licențe.

Acestea se vând separat sau la pachet cu mașinile pentru care s-au obținut licențele respective.

Iată cum a decurs negocierea cu un vânzător de licență de taxi valabilă în Ploiești. Prețul de vânzare este de 12.500 de euro, iar la pachet cu mașina, un Renault Megane 3 din 2012 afacerea costă 18.000 de euro:

 

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0726 221 596 pe WhatsApp sau Signal

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău