Criza covid și minciuna autorităților din Prahova. Deși oficial sunt locuri libere în spitalele suport covid, în realitate pacienții sunt blocați la ”izolatorul” din județean

1

În comunicatele oficiale ale DSP Prahova, de la începutul epidemiei până în prezent, nu a existat nicio informație potrivit căreia paturile rezervate pacienților cu coronavirus din spitalele suport ar fi fost ocupate în proporție de 100%, așa cum se întâmplă frecvent cu cele de la terapie intensivă.

De exemplu, în comunicatul de ieri, 12 octombrie al Prefecturii Prahova, se arată că ”dintre cele 378 de locuri destinate îngrijirii pacienților cu COVID-19, 356 sunt ocupate”.

Așadar, oficial cel puțin, sunt locuri libere în spitalele suport din Prahova pentru tratamentul bolnavilor covid.

În realitate, pacienții care ajung în izolatorul infect de la spitalul județean de urgență Ploiești sunt blocați aici pentru că nu sunt locuri libere unde pot fi transferați pentru tratarea lor sau unele spitale au statut de suport covid doar pe hârtie pentru că nu primesc pacienți!

O recunoaște DSP Prahova în cazul unui bărbat de 71 de ani, diabetic, depistat pozitiv la testul covid, care a fost plimbat între spitalele suport din Ploiești pentru că nu erau locuri disponibile!

Observatorulph.ro i-a publicat, în exclusivitate, cazul aici: Un pacient de 71 de ani, diabetic și cu covid, plimbat între secțiile spitalului județean, pentru că nu ar fi locuri disponibile. Explicația asistentei: ”Așa este în România…”

La solicitarea redacției noastre, reprezentanții DSP Prahova au transmis un punct de vedere din care reiese fără dubii că, cel puțin în cazul pacientului respectiv, nu au fost locuri disponibile!

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

1 COMENTARIU

  1. Tocmai de aceea , în comunicatele oficiale , s-a introdus sintagma „dinamicității cifrelor” .
    Este cea mai simplă cale de acoperire a incompetenței care guvernează DSP-urile.

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău