Un pacient de 71 de ani, diabetic și cu covid, plimbat între secțiile spitalului județean, pentru că nu ar fi locuri disponibile. Explicația asistentei: ”Așa este în România…” UPDATE

Un pacient de 71 de ani, diabetic, testat pozitiv la covid, stă în izolatorul de la spitalul județean de urgență din Ploiești pentru că nu ar mai fi locuri libere în niciun spital suport. Acesta a fost deja plimbat între județean și secția exterioară de la obor, unde nu există oxigen. Rudele sunt disperate pentru că bărbatul ar muri și susțin că la spitalul CFR ar fi locuri pentru tratament de specialitate, dar nu este transferat. ”Mi-e frică să nu moară la județean!” este apelul disperat al fiului.

UPDATE În urma apariției acestui articol, pacientul a fost transferat la Movila unde va primi tratament anti-covid.

Bărbatul, R.L., de 71 de ani, a fost testat pentru covid luni, iar miercuri a primit rezultatul pozitiv. Familia a anunțat autoritățile, pacientul fiind luat de acasă cu ambulanța în jurul orei 8 dimineața și dus la spitalul județean din Ploiești, unde a fost introdus în izolator.

”În primă fază i-au fost făcute câteva analize, după care l-au închis într-o încăpere și nimeni nu a mai venit la el până seara. El este diabetic, nu a mâncat și nu a băut apă de două zile. LA ora 20, medicul de gardă a mers la el și când l-a văzut în ce stare este l-a transferat la secția de pneumologie. Ajuns acolo m-a sunat și mi-a spus că nu îl primesc pentru că nu au oxigen și că trebuie să se întoarcă la județean! Asta în timp ce tata se simțea din ce în ce mai rău! Cum este posibil să trimiți un pacient la un alt spital fără să te asiguri că îl și primesc?” se întreabă fiul pacientului.

Acesta a sunat la spitalul județean, iar o asistentă, de altfel foarte amabilă, i-a răspuns sincer la ceastă întrebare: ”Așa este în România, domnule…” Ulterior i s-a transmis de la județean că vor încerca să-i găsească un loc în alt spital suport covid, însă până în această dimineață acest lucru nu s-a întâmplat.

”M-am interesat la spitalul CFR și acolo sunt trei locuri libere în salonul de bărbați. Nu înțeleg de ce îl țin în continuare la județean, unde nu primește nici un tratament, ca să moară?!” este apelul disperat al fiului său. 

Observatorulph.ro a solicitat un punct de vedere reprezentanților spitalului județean.

Ramintim  că, potrivit ultimelor informații transmise de DSP Prahova, dintre cele 378 de locuri destinate îngrijirii pacienților cu COVID-19, 251 sunt ocupate.

La ATI, nu este cazul pacientului respectiv deocamdată, toate paturile destinate bolnavilor cu SARS-CoV-2 au fost raportate ca fiind ocupate.

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596