AUDIO: Discuție elev – șofer de microbuz: ”Gratis nu se poate!” Copiii navetiști din Prahova au rămas fără transport gratuit

În ciuda promisiunilor reprezentanților Consiliului Județean Prahova că elevii navetiști vor beneficia de transport gratuit, în realitate majoritatea firmelor refuză să elibereze legitimațiile respective!

Un elev a înregistrat discuția pe care a avut-o astăzi la Vălenii de Munte cu un transportator care a refuzat să elibereze abonament gratuit în baza adeverinței de la liceu, așa cum ar fi trebuit, conform legislației în vigoare.

”Gratis nu se poate! Dați-le părinților adeverințelor, noi nu avem ce să facem cu ele” a fost mesajul reprezentantului firmei de transport, care efectuează curse pe traseul Starchiojd – Vălenii de Munte, pentru elevul care și-a cerut dreptul stabilit prin lege. (Ascultă înregistrarea audio la finalul textului)

Mesajul elevului transmis redacției noastre: 

Bună ziua. Sunt elev al unui liceu din Vălenii de Munte și sunt navetist. Astăzi am primit foaia necesară obținerii gratuității abonamentului, însă firma de transport refuză acest lucru.

Nu am fost de unul singur, ci împreună cu mulți alți colegi cărora li s-a spus același lucru: “dați-le părinților adeverințelor, noi nu avem ce să facem cu ele”, invocând chiar ideea alegerilor care urmează ca motiv al abonamentelor gratuite.

Nu mi se pare normal ca pe o rută de 15 km, Starcjiojd-Vălenii de Munte” să se plătească 200 de lei, în condițiile în care atunci când am început liceul pe aceeași rută abonamentul costa 84 de lei. Nu mi se pare normal să plătesc transportul către școală, având în vedere faptul că este dreptul meu și al nostru, al elevilor navetiști, la educație gratuită”

AUDIO Înregistrarea discuției între elevi și transportatorul care refuză eliberarea abonamentelor gratuite:

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596