Ce a pățit un ploieștean după ce și-a cumpărat o mașină din Olanda. ”Un polițist care nu cunoaște legea mi-a făcut dosar penal!”

0

Un ploieștean susține că s-a ales cu dosar penal pentru punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat, deși avea toate documentele legale pentru mașina adusă recent din Olanda.

Sesizarea cititorului Sebastian R.:

”Am cumpărat o mașină din Olanda prin intermediul unui prieten foarte bun. Autoturismul a fost adus pe roți, în țară, având întocmite toate documentele provizorii pentru a circula. Mai mult, în Germania prietenul meu a fost oprit în trafic, iar documentele au fost ok. Recent, în timp ce circulam în zona de la Sala sporturilor Olimpia, un agent de poliție de la Secția 3 m-a tras pe dreapta.

I-am prezentat toate actele în original (fișa de export, asigurare, cartea mașinii ș.a.), iar acesta mi-a spus că mașina este radiată de pe 3 septembrie.

Degeaba i-am explicat că aceasta este procedura, că este normal să se facă radierea înainte de întocmirea actelor de export pentru a fi adusă mașina în țară.

Am ajuns la secția de poliție, moment în care mi-a spus că m-am ales cu dosar penal, cu permisul reținut și cu amendă.

Am explicat situația și celorlalți colegi ai polițistului, cu funcții mai mari, iar aceștia mi-au dat dreptate verbal, dar eu m-am ales cu dosar penal. E normal să fiu tratat așa?”

Contactați de observatorulph.ro, reprezentanții IJP Prahova au transmis că deocamdată nu există nicio plângere formulată în acest caz pentru a putea formula un punct de vedere.

FOTO Actele mașinii pe care proprietarul le consideră valabile, iar polițistul ”expirate”

 

 

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău