De ce NU beneficiază de transport gratuit în Prahova toți elevii navetiști FOTO-Document

1

Deși autoritățile au anunțat că toți elevii navetiști vor beneficia de transport gratuit, în realitate numărul beneficiarilor este mult mai mic din cauza legislației. Astfel, elevii din mediul rural, în special din clasele I-VIII, care au școală în localitatea de domiciliu, dar fac naveta la oraș, sunt buni de plată.

Potrivit legislației care reglementează transportul gratuit al elevilor, în speță hotărârea de guvern 435/2020, naveta elevilor poate fi decontată doar celor care nu au școală în localitatea de domiciliu.

Contactat de observatorulph.ro, Constantin Pisău, șeful Inspectoratului Școlar Prahova, a declarat: ”Elevii trebuie să facă dovada că nu pot fi școlarizați în localitatea de domiciliu. Dacă există o unitate de învățământ în comuna respectivă, atunci ei nu se încadrează la transportul gratuit”.

Practic, doar elevii din mediul rural care fac naveta la liceul din mediul urban pot beneficia de transport gratuit.

Părintele a doi elevi din clasele a trei și a șasea, dintr-o comună limitrofă Câmpinei, care fac naveta la o școală din Municipiu, s-a confruntat deja cu această problemă.

”Firma de microbuze susține că nu poate elibera legitimații gratuite copiilor mei pentru că există o școală în satul nostru și că a fost opțiunea noastră să facă naveta la Câmpina. Este o aberație! Dacă se pune așa problema atuncți foarte mulți elevi navetiști nu vor avea transport gratuit!” ne-a transmis cititorul observatorulph.ro.

Mai mult, chiar și conducerea școlii respective a informat oficial părinții că elevii nu pot beneficia de transport gratuit între Câmpina și localitățile învecinate.

FOTO Document O școală din Câmpina le transmite părinților că elevii nu pot beneficia de transport gratuit decât pe raza Municipiului:

Pe de altă parte, reprezentanții Consiliului Județean Prahova îi sfătuiesc pe părinții care se confruntă cu  probleme în obținerea legitimațiilor de transport gratuit să sune la 0244920 pentru rezolvarea punctuală.

 

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

1 COMENTARIU

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău