Incineratorul Eco Burn, amendat de Garda de Mediu Prahova pentru depozitarea deșeurilor de la Brazi

0

După ce observatorulph.ro a publicat, în exclusivitate, imagini cu munții de deșeuri, inclusiv medicale, depozitați în curtea incineratorului Eco Burn din Parcul Industrial Brazi, Ministerul Mediului a solicitat un control al Gărzii de Mediu Prahova. În urma controlului, firma a fost amendată cu 55.000 de lei.

Acum trei zile, un cititor ne-a trimis imagini surprinse recent în curtea incineratorului de deșeuri periculoase Eco Burn din Parcul Industrial Brazi.

În filmarea (care poate fi vizionată AICI) se vede depozitată în aer liber o cantitate uriașă de deșeuri, inclusiv medicale, considerate periculoase.

La solicitarea observatorulph.ro, Ministerul Mediului a transmis următorul punct de vedere:

Inițial, la data de 24.08.2020, GNM CJ Prahova a demarat o acțiune de inspecție și control pentru verificarea motivelor ce au condus la izbucnirea incendiului pe amplasamentul menționat mai sus.

Ulterior, comisarii GNM CJ Ph au constatat că pe amplasamentul verificat, în exteriorul halei, pe o suprafață betonată de cca 400 mp, se regăsește depozitată o cantitate mare de deșeuri ce a dus la supraaglomerarea zonei respective.

Astfel, s-a constatat faptul că societatea nu a asigurat eliminarea totală a deșeurilor recepționate.

Menționăm faptul că, la data de 07.09.2020, dată la care au fost surprinse imagini în incinta societății SC Eco Burn SRL  din Parcul Industrial Brazi, imagini care prezentau munți de deșeuri depozitate ilegal, comisarii GNM CJ Ph constataseră starea de fapt prezentată, motiv pentru care, la data de 09.09.2020, au încheiat o Notă de Constatare prin care au dispus o serie de măsuri, printre care:

–          Eliminarea și igienizarea zonelor ce prezintă supraaglomerări;

–          Interzicerea formării de stocuri mari pe amplasament;

–          Respectarea termenului privind stocarea deșeurilor medicale prevăzut în Ordinul Ministerului Sănătății nr. 122/2012, anexa 1: norme tehnice- privind gestionarea deșeurilor rezultate din activități medicale, art. 34 alin 4;

–          De asemenea, au fost aplicate două sancțiuni contravenționale în valoare cumulată de 55.000 lei.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău