Părinte: ”Stau cu bebelușul și fetița pe bordură ca să aflu ce se întâmplă cu indemnizația” Reacția AJPIS Prahova: ”Solicitarea poate fi transmisă și prin mail”

1

În ciuda promisiunilor autorităților de a elimina birocrația pentru evitarea îmbolnăvirilor covid, numeroși prahoveni susțin că sunt nevoiți în continuare să stea la coadă pentru a obține informații.

UPDATE Părintele ne-a transmis că în urma discuției cu conducerea instituției va fi informat periodic cu privire la statusul dosarului.

În această dimineață, doi prahoveni, soț și soție, au așteptat la coadă în fața sediului Agenției pentru Prestații Sociale, cu cei doi copii, dintre care un bebeluș de câteva luni, să obțină informații despre stadiul dosarului pentru indemnizația de creștere copil.

”Am fost nevoiți să venim împreună la coadă, cu tot cu copii, pentru că prin telefon nu vor să ne dea informații, chiar dacă ne puteam identifica prin CNP. Nici măcar soția mea, căreia i-am dat și buletinul meu, nu a putut obține informații despre stadiul dosarului depus încă din luna iulie pentru indemnizația de creștere copil, așa că am venit și eu la sediul lor. Stăm cu copiii, pe bordură, pentru că așa vor funcționarii”, ne-a transmis părintele indignat.

Reprezentanții Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Prahova susțin că în astfel de situații părinții nu trebuie să bată drumul până la sediul instituției, ci pot transmite o solicitare prin email.

În ceea ce privește timpul mare de procesare a dosarelor pentru acordarea indemnizației de creștere a copilului, reprezentanții AJPIS Prahova susțin că trebuie respectată procedura legală.

Astfel, dosarele depuse la primărie de beneficiari după data de 5 ale lunii ajung la AJPIS abia la începutul lunii viitoare (excepție face Primăria Ploiești care transmite dosarele săptămânal), termenul de procesare fiind aici de numai 15 zile.

Dosarele pleacă apoi la București, unde se verifică toate documentele, iar apoi urmează  procedura de intrare în plată, care mai poate dura alte 30 de zile.

Așa se explică de ce părintele respectiv, care a depus solicitarea de a primi indemnizația de creștere a copilului încă din luna iulie nu a primit nici până astăzi, 9 septembrie, primii bani necesari pentru creșterea bebelușului!

FOTO Așa arată coada de la sediul AJOFM-AJPIS Prahova în această dimineață:

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

1 COMENTARIU

  1. Eu am depus in la inceputul lunii iunie dosarul pentru indemnizatie.La sfarsitul lunii iulie am trimis un mail celor de la agentia de plati prin care ma interesam de situatia platii indemnizatiei.Pe data de 10 august mi a fost virata toata suma aferenta .Dumnealor mi au raspuns imediat la solicitare.Auu fost foarte promți.Pe aceasta cale le multumesc !Pentru plata alocatiei dureaza mai mult.In luna septembrie mi a fost virata pe data de 8 si aceasta.

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău