Primul primar demis de prefect. Zeci de primari și consilieri locali din Prahova rămân fără mandate!

0

Criză administrativă fără precedent în Prahova. Un primar, 14 consilieri locali și doi județeni au fost deja demiși de prefectul de Prahova, după ce și-au depus candidatura pentru un nou mandat din partea altui partid decât cel sub sigla căruia au câștigat alegerile locale din 2016.

Primul primar demis prin ordin de prefect este cel al comunei Bărcănești, Valeriu Lupu. El candidează pentru un  nou mandat din partea PSD, dar asta după ce PNL l-a desemnat candidat pe un fost edil în detrimentul său.

Contactat de observatorulph.ro, Valeriu Lupu a declarat: ”Deocamdată eu nu am primit niciun document oficial de la Prefectura Prahova. În momentul în care vor primi ordinul de demitere, voi dizolva consiliul local și mă duc să depun plângere penală la Parchet. Eu nu sunt un traseist! PNL Prahova a desemnat un alt candidat, deși sunt printre puținii primari cu rezultate deosebite. După ce am fost victima PNL am vrut să candidez independent, însă președintele CJ Prahova mi-a propus să candidez din partea PSD, acesta recunoscându-mi meritele din administrație. Așa am ajuns candidatul PSD la Primăria Bărcănești, nu că am vrut eu să plec de la PNL!”.

Alți primari care așteaptă să fie demiși pentru că vor candida din partea altor partide decât cele din 2016, cu care și-au câștigat mandatele, sunt cei din Păulești, Băicoi sau Bănești.

”Conducerea PSD Prahova a solicitat prefecturii demiterea mea, acesta fiind un atac josnic în plină campanie electorală. Fără voturile noastre din 2016, cu care PSD a scos doi consilieri județeni, partidul nu mai avea președinte de Consiliul Județean Prahova, dar oamenii vor alege în cunoștință de cauză pe 27 septembrie!” a declarat primarul comunei Păulești, Sandu Toader.

În fiecare localitate în care primarul va fi demis prin ordin de prefect va izbucni o criză administrativă majoră.

În lipsa edilului, documentele importante privind începerea anului școlar, organizarea alegerilor locale sau licitații vor fi semnate probabil de viceprimari, care vor primi atribuții de primar interimar.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău