Cel mai nou test rapid COVID din Prahova se face la Dentirad Hospital Plopeni. Este folosit cu succes în Coreea de Sud

Dentirad Hospital din Plopeni este singurul din Prahova care oferă trei modalități diferite de testare pentru coronavirus. Este vorba de testarea RT PCR, dar și de două teste rapide diferite.

Primul test se face după recoltarea unei picături de sânge pentru identificarea rapida a anticorpilor specifici IgG si IgM, analiza cantitativa a anticorpilor totali din sânge (detalii AICI)

Cea mai nouă testare rapidă efectuată de Dentirad Plopeni este cea  pentru Antigenul Ag Sars Cov 2.

Metoda presupune recoltarea unei probe biologice din orofaringe prin intermediul unui tampon atașat la capătul unui bețigaș, prepararea probei folosind un buffer special, și testarea într-o casetă ce va identifica, urmare a unei reacții chimice,  prezența sau absența încărcăturii virale.

Deși nu substituie testarea PCR, se adresează, ca și aceasta, identificării acizilor nucleici specifici virusului și furnizează rezultatul în maxim 30 minute, cu o specificitate de 100% și o sensibilitate de 84,38%.

Aceste teste au fost folosite pe scara larga in Coreea de Sud, cu rezultate foarte bune.

Pot fi folosite mult mai rapid față de momentul contactului, decât testele rapide pentru anticorpi specifici sau împreună cu acestea, în monitorizarea dinamicii infectării.

Prețul unui astfel de test este de 250 lei, iar rezultatul se comunica pacientului în 30 minute.

Pentru informații suplimentare și programări apelați 0244 972 sau scrieț un mesaj pe pagina de Facebook a spitalului. Sănătate! (P)

 

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596

1 COMENTARIU

  1. In cazul in care un copil – scolar sau prescolar – prezinta semnele unei infectii tip COVID19, inteleg ca nu va fi primit inapoi la scoala fara un test. Ia imaginati-va cati parinti vor avea bani de 3-4 asemenea teste intr-o iarna normala? Cam asta e frecventa racelilor la copii pe perioada iernii. 250 de lei pentru un test? F…n g…a

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău