O familie din Prahova nu și-a îngropat tatăl timp de o lună. ”Am reușit să dovedim că nu a murit de COVID, așa cum l-au declarat”

9

Bărbatul, în vârstă de 71 de ani, din Vărbilău, a decedat în data de 14 iulie la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Ploiești, iar la scurt timp familia a aflat că ruda lor defunctă era suspectă Covid-19. Din acea clipă a început o nouă traumă pentru familia greu încercată, care a reușit, după aproape o lună și după multe drumuri la instituțiile statului, să dovedească că nu există nicio legătură între moartea părintelui lor și noul coronavirus.

Vestea că părintele lor a murit a fost o lovitură cumplită pentru familia Stancu din Vărbilău.

Bărbatul, în vârstă de 71 de ani, suferea de mai mult timp de insuficiență renală și de mai multe complicații. De altfel, săptămânal făcea dializă. Luna trecută, pe 14 iulie, bărbatul a decedat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Ploiești.

Pe lângă vestea cumplită legată de decesul rudei lor, familia a trăit apoi un adevărat coșmar, după ce a aflat că pentru ridicarea corpului neînsuflețit trebuie să semneze un formular în care se menționa că tatăl lor era suspect de Covid.

Cum un astfel de diagnostic nu putea fi adevărat, din moment ce tatăl lor avea periodic testul Covid-19 negativ, acesta fiind efectuat ori de câte ori era dializat, familia nu s-a împăcat cu ideea că își vor lua ruda defunctă și că nu o vor putea îngropa creștinește. Așa că, la scurt timp au început demersurile pentru a elimina suspiciunea care plana asupra decesului bărbatului.

După mai bine de trei săptămâni, în baza buletinului de analize efectuat de Institutul Național „Cantacuzino”, familia a reușit să dovedească, nu înainte de a bate la ușa mai multor instituții ale statului, adevărul.

Vineri, fiul și nora bărbatului decedat au venit la Morga de la Schuller pentru a ridica trupul neînsuflețit al bărbatului, iar sâmbătă, 8 august, va avea loc înmormântarea. Una creștinească, așa cum și-a dorit tatăl lor.

Povestea însă nu se va încheia aici. Familia, încearcă acum să-și facă dreptate în instanță, după ce timp de mai bine de trei săptămâni au umblat de la o instituție la alta să-și facă dreptate. Mai mult, vrea să se afle, la ei în sat, că tatăl lor nu a avut Covid-19.

„(…) Tot satul ne ocolea că avem Covid, coronavirusul pe care i l-a pus lui tata de la Spitalul Județean. Vrem să știe tot satul, toate instituțiile statului, că tata nu a avut Covid. Vrem să se afle adevărul!”, susține Livia Stancu, nora bărbatului decedat.

Coșmarul prin care a trecut familia Stancu din Vărbilău

„Noi nu am vrut să semnăm formularul acela. Ni s-a spus să mergem la Schuller că aici se decide dacă ni-l dă sau nu. De la Schuller (n.r. Morga) am fost trimiși la DSP că trebuie să facem toate demersurile pentru prelevarea probei Covid. Așa am făcut. Am ajuns la DSP.

DSP-ul a spus că nu depinde de ei, să merg înapoi la Spitalul Județean. Am fost la Spitalul Județean, iar managerul de acolo, mi-a vorbit frumos prima zi. Am reușit să fac, după două săptămâni, plimbându-mă din instituție în instituție, am reușit să fac cererea aceasta (n.r. pentru prelevarea probei). A doua zi când am fost să văd dacă a fost trimisă la DSP cererea… Mi s-a spus însă că trebuie să semnez formularul de Covid, iar de acolo i-am spus domnului manager că dacă dumnealui nu mă ajută pentru prelevarea probei eu îmi iau mortul acasă, fără Covid, fără nimic… <<Mi-l dați să-l înmormântez!>>. A văzut toate treburile astea, a sunat la DSP, m-am dus și acolo, am făcut încă o cerere.

Deci trei cereri am făcut pentru prelevarea probei… Inclusiv mama, care nu putea să meargă, am luat-o cu mine. Am reușit până la urmă. Pe data de 30 (n.r. 30 iulie) s-a prelevat proba, iar pe 1 august le-a trimis rezultatul la DSP. Domnul doctor nu s-a informat dacă a venit rezultatul ca să ne putem lua tatăl acasă. Am așteptat până miercuri. Săptămâna aceasta, am venit luni, marți, la Schuller (n.r. Morga), însă ni s-a spus să nu mai venim… <<Stați acasă, că vă sunăm noi, miercuri sigur!>>, ne-a spus. Am văzut că nu ne-a sunat domnul doctor. Am sunat la Institutul Cantacuzino, iar de acolo ni s-a spus că rezultatul este trimis de sâmbăta trecută, după data de 1 august și este negativ. Noi am fost ieri de am luat rezultatul și toată povestea s-a întâmplat până astăzi. Dacă nu aveam rezultatul, nici astăzi nu reușeam să-l luăm.

Tatăl nostru a murit de stop cardio-respirator, insuficiență renală, de care suferea de trei ani, insuficiență cardiacă. Nicidecum de Covid. Au trecut aproape patru săptămâni de când a murit. Vă dați seama cât ne-au plimbat instituțiile statului, din ușă în ușă. Și-au bătut pur și simplu joc de noi familie. Eu personal, că eu am fost… Soțul a venit, acum, a doua oară, în țară, ca să-l înmormântăm. Noroc că a fost și el cu mine, că la fel mă plimba, dacă nu venea și soțul mă plimba din instituție în instituție și acum. Rezultatul buletinului este negativ”, ne-a povestit Livia Stancu, nora bărbatului decedat.


După aproape o lună de la decesul bărbatului, timp în care familia a alergat la mai multe instituții ale statului, vineri, 7 august, corpul neînsuflețit al bărbatului decedat a fost ridicat de la Serviciul de Medicină Legală Ploiești. Sâmbătă, 8 august, va avea loc înmormântarea creștinească a acestuia.

9 COMENTARII

 1. La o asemenea ,,pățanie – umilință, bătaie de joc”, este greu să comentezi, de INDIGNARE!
  Am urmărit multe filme, documentare, în decurs de peste 50 de ani, dar o asemenea BĂTAIE DE JOC, față de popor, parcă a fost rar, în lume!
  Dar, la căt suntem de … proști, ne merităm soarta!
  DIN 2017 ÷ 2019, au fost ,,romănii” în stradă, dar cred că erau numai ,,romănii lui”, cei plătiți, scoși cu turma, cei ,,spălați”… era să zic pe creier, dar lor le lipsește!

 2. Serios așa trăim în frică și teroare din cauza voastră cei care conduc țara am văzut ce puteți face ptr.noi!?. Adică nimic ne umiliți și ne tratați cu indiferență fără nici o resposabilitate.

 3. …..aprigi oameni …bravo lor ca i-au demascat pe ticalosii mincinosi din spital…..atatia oameni au murit ca sa fure ,GASCA PNL-ISTA bani de la UE….RUSINE SA VA FIE ,V-ATI VANDUT SUFLETUL SI DEMNITATEA DE MEDICI , PE BANI MURDARI ….DACA ERAU 1000 CA ACESTI OAMENI ,CARE SI-AU IUBIT SI RESPECTAT PARINTELE ,NU VA FACEATI JOCURILE MURDARE….!

 4. Dumnezeu să-l ierte și condoleante familie, si la noi in familie sa intamplat o tragedie ,fiul surori mele la omorat cu sange rece pe tatăl lui ,a venit criminalistica si SMUR-dul l-au ridicat pe soțul surori mele care încă mai respira, dar la spital a murit ,sora mea fiind devastată de nenorocire,fiul luat in arest,soțul ei mort,a semnat fara sa se uite ce scrie ,l-au pus la morga într-un sac si apoi in sicriul sigilat ptr ca a murit de COVID….FRATILOR IN CE TARA TRAIM,ACEST OM A FOST UVIS CU SANGE RECE DE FIUL LUI,CUM PUTETI SCRIE ,SUSPECT COVID??????? Dupa ce ca a fost omorât de propriu fiu a fost si înmormântat ca un câine. …..sa ne rugam Bunul Dumnezeu sa ne de-a putere si sa nu ne ia mințile de tot… asta fac toti cei din spitale, ptr bani declara si pe părinți lor bolnavi sau morti de COVID…..

 5. Un exemplu de articol care dă apă la moară celor care au capul plin de teorii conspiraționiste. În fapt, e o întâmplare nefericită pentru familie, un concurs de împrejurări care relevă, în realitate, lipsa de comunicare între două instituții medicale. Familia putea să rezolve mult mai rapid situația, solicitând, prin procuror, efectuarea unei autopsii. Atunci s-ar fi știut, în mod cert, dacă a fost sau nu coronavirus. După 3-4 săptămâni de la deces, e puțin probabil ca un simplu test să mai releve ceva.

 6. Dna Vio din respect ptr aceasta familie nu va mai treziți vorbind aiurea. Cunosc caz care bate la ochi de la mii de km. Explicați și mie va rog următorul fapt. Cum e posibil ca o persoana căzută de la înălțime sa fie declarat mort de covid? Va spun tot eu. Simplu, oferind bani rudelor sau declarat pe ascuns mort de covid. Asta se întâmplă la nivel mondial, nu doar la noi în „romanica normala” a unora.

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău