Externat ca fiind vindecat de COVID, un ploieștean a fost sunat de la spital după ce și-a revăzut familia: ”Ultimul test a ieșit pozitiv!”

2

Autoritățile din Prahova sunt depășite de criza generată de COVID. Observatorulph.ro publică drama prin care trece o familie din Ploiești, ai cărei membrii și-au petrecut ultimele trei săptămâni prin spitale sau în izolare la domiciliu.

Coșmarul familiei a cărei nume o vom proteja din motive lesne de înțeles a început pe 17 iulie, cu un test COVID pozitiv.

”Soțul meu a acuzat simptome ușoare, iar testul efectuat la Spitalul Militar pentru coronavirus a ieșit pozitiv. A fost internat la spitalul de boli pulmonare din zona Oborului din Ploiești timp de 11 zile.

A fost externat pe 27 iulie, ca fiind vindecat, lucru care reiese din documentele medicale, iar în tot acest timp atât eu cât și fetița de cinci ani am stat izolate la domiciliu pentru că eram contacți direcți” povestește soția pacientului.

Bărbatul a ajuns acasă, fiind întâmpinat de soție, care a continuat să se protejeze atât ea, cât și pe fetiță, prin distanțare socială și mască de protecție.

”Eram bucuroși că s-a vindecat, mai ales că este și hipertenisv, însă la ora 23:00 a fost sunat de la spital cu o veste incredibilă: au sosit rezultatele ultimului test și sunteți pozitiv!

Vă dați seama că am intrat, din nou, în panică. Am sunat la DSP, dar nu am aflat cum a fost posibilă încurcătura” povestește femeia.

Cei trei membri ai familiei au reintrat în izolare la domiciliu, iar pe 31 iulie s-au trezit cu poliția la ușă.

”Soțul meu a refuzat vehement internarea, din nou, la spital, după experiența trăită, mai ales că era declarat vindecat!

Astăzi, 3 august, ne aflăm în următoarea situație: eu trebuia să merg la serviciu, însă în absența unui răspuns clar de la DSP Prahova nu pot face acest lucru. La Call Center-ul lor mi s-au dat două răspunsuri diametral opuse: mergeți la muncă, respectiv rămâneți în izolare la domiciliu.

Nici soțul meu nu poate reveni la muncă deoarece trebuie să aibă două teste negative pentru a fi declarat, din nou, vindecat.

Iar testele acestea costă foarte mult și nici nu pot fi făcute peste noapte pentru că laboratoarele private sunt full.

Suntem într-un impas tota pentru că nici medicul de familie nu ne poate da concedii medicale. Ce putem face noi în situația asta?” se întreabă, pe bună dreptate, ploieșteanca.

 

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

2 COMENTARII

  1. Este o nebunie totala…,eu am astm bronșic…, BPOC,nu am voie să port mască dar sunt obligată să o port…Am răcit..dar nu covid…am trecut prin toate fricile posibile… să nu zică cineva că am covid…era doar o exacerbare a BPOC… Până m-am făcut bine… m-am simțit ca un infractor…,mi-era frică să strănut sau să tușesc de frica de covid….

  2. Si eu am avut o experienta dezamagitoare cel putin cu cei de la DSP, mi-au incurcat numele, mai intai mi-au spus ca sunt negativ, ca la o zi distanta sa-mi spuna ca eram doi cu acelasi nume de sorin c. si ca de fapt eram pozitiv. intre timp am fost la munca iar si au fost nevoiti sa bage si mai multi in izolare dintre colegii mei. sa mai spun ca nu i-a verificat nimeni pe colegii mei de la DSP sau de la politia locala? nu mai spun. sunt depasiti total

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău