Coșmarul unui prahovean declarat bolnav de COVID. ”De o lună nu mai sunt om!”

2

Un cititor a povestit, sub protecția anonimatului, coșmarul prin care trece de aproape o lună de când a primit rezultatul pozitiv la testul COVID.

Totul a început luna trecută, pacientul s-a prezentat la medicul de familie după ce a acuzat febră, frisoane și dureri musculare.

Pentru a nu pierde timp ce putea fi prețios, acesta și-a făcut testul la ”Synevo”, pe banii lui, rezultatul fiind pozitiv.

A fost internat la ”obor”, fosta secție TBC, transformată în suport COVID, unde a fost tratat timp de 10 zile cu paracetamol și algocalmin.

”Mi s-a făcut o radiografie și un set de câteva analize, fără să se repete, deși acuzam și alte simptome: amețeală, slăbiciune, oboseală, greață puternică, lipsa poftei de mâncare. La singurul test făcut în spital am ieșit pozitiv. Am întrebat medicii dacă pot rămâne în spital până voi fi declarat vindecat, iar răspunsul lor a fost negativ”, povestește ploieșteanul.

Acesta a fost informat că trebuie să stea patru zile acasă în izolare.

”Am decis să rămân în izolare acasă, pentru a nu pune în pericol alte persoane. Problema e că nici concediu medical nu vor să mai îmi dea și nici avizul să mă pot întoarce la muncă. DSP nu răspunde la telefon, iar teste nu fac pentru cei aflați în situația mea!” acuză pacientul.

Acesta a fost nevoit să se testeze, din nou, pe banii lui, pentru că medicul de familie i-a cerut două teste negative consecutive pentru a-i da avizul necesar întoarcerii la muncă.

Primul test, făcut pe 10 iulie a ieșit negativ, dar al doilea, efectuat pe 21 iulie, a ieșit pozitiv.

”Cei de la DSP ar trebui să-mi spună ce am de făcut pentru că sunt într-o situație fără ieșire” se plânge pacientul care trăiește de o lună de zile ”coșmarul covid”.

Observatorulph.ro solicită public DSP și Prefecturii Prahova să contacteze sutele de prahoveni aflați în acest impas!

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

2 COMENTARII

  1. Pai e de bine .La mine pe 4 iulie în urma unui test de sânge pentru anticorpi am ieșit pozitiv la ambii.Pe 6 iulie un test PCR rezultat negativ iar pe 14 iulie un test PCR pozitiv .De pe data de 4 stau in casa și aștept că pe data de 29 sa mai fac un test PCR după terminarea celor 14 zile de izolare din momentul rezultatului pozitiv.Dsp nici macar nu a sunat să întrebe dacă mai e cineva cu mine ,contacti direcți ,iar la telefon depinde cu cine vorbești niciunul nedand aceleași informații.Nu au nici o procedură fixa ,nu știu ce să îți spună,iar daca nu au răspunsuri te pune sa aștepți un telefon de la ei care nu mai vine.Medicul de familie care e singurul interesat ce și cum așteaptă să vada dacă îmi poate da CM in baza unui articol care la ora actuala nu exista.Restul o necunoscută pentru toți:ce fac când expiră cele 14 zile de izolare,trebuie un rezultat negativ pt a scăpa din izolare,cine îți face testul daca tu nu poți ieși din casă,testul durează acum până la 5 zile ,ce faci in alea 5 zile până vine testul,cine îți plătește zilele alea in care aștepți rezultatul că teoretic 14 zile sunt decontate de stat?

  2. Nu i intereseaza pe cei de la dsp.impreuna cu politicienii vor sa ne omoare si sa scape de noi.toti de la dsp sunt pusi in functii de politicieni si nu e nimic altceva de capul lor.

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău