Podul de la Moara Nouă continuă să fie pericol public, deși a trecut un an și jumătate de când i s-a prăbușit balustrada peste calea ferată

Pe 22 februarie 2019, autoritățile erau alertate, după ce baluastrada unui pod de pe Centura de Est a Ploieștiului s-a prăbușit peste calea ferată.

Din fericire, în acel moment nu trecea niciun tren, însă balustradă de aproximativ 15 metri a blocat complet traficul feroviar. (foto 1) Detalii AICI.

Zona a fost curățată, traficul feroviar reluat, iar balustrada înlocuită. La 1 an și 5 luni de la acel eveniment, balustrada arată bine, nu însă și podul, care continuă să se degradeze. (foto 2 și 3, la final).

În iulie 2016 Inspectoratul Județean de Poliție Prahova a aplicat o amendă de 2.650 de lei Secției de Drumuri Naționale Prahova, parte a Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, pentru starea proastă în care se găsea (și se găsește) Centura Est Ploiești (DN1A). După aproape 3 ani balustrada se prăbușea, iar după încă un an și jumătate podul începe să-și arate slăbiciunile din structură.

Este doar o problemă de timp până când se va întâmpla ceva, de această dată mult mai grav, fiind vorba despre starea întregului pod, nu doar despre o balustradă de 15 și… câteva tone.

Revenim cu detalii.

Foto 1 – Balustrada prăbușită, 22 februarie 2019

Foto 2 și 3 – Starea actuală a podului, 13 iulie 2020

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596