Cum a rămas o fetiță de șase ani, din Gura Vitioarei, fără alimentele de la UE pentru un singur leu. ”Nu se mai încadrează!”

Observatorulph.ro publică povestea unei fetițe de numai șase ani, din comuna prahoveană Gura Vitioarei, care nu va mai primi alimentele de la UE. Motivul? Salariul unuia dintre părinții divorțați a crescut, iar venitul familiei, care include și pensia alimentară, depășește cu un singur leu limita maximă pentru ajutoarele sociale.

Alexandra este crescută de bunica sa din Gura Vitioarei, care este bolnavă și deasemenea asistată social.

Femeia susține că, deși nepoata sa figura pe lista ajutoarelor de la Uniunea Europeană, întocmită mai demult, reprezentanții Primăriei Gura Vitioarei i-au transmis că fetița nu va mai primi pachetul cu alimente de bază deoarece nu se mai încadrează pe lista beneficiarilor.

”Tatăl fetiței a beneficiat de o majorare a salariului luna trecută, iar veniturile familiei depășesc cu un leu pragul pentru ajutoare. Am încercat să le explic celor din primărie ca lista pentru alimentele de la UE a fost făcută înainte de acea majorare de salariu, însă mi-au spus că vom rămâne fără pachet. Am sunat și la București, iar răspunsul lor a fost că primăria ar trebui să ne dea alimentele, dar că e decizia lor”, a povestit Eugenia S., pentru observatorulph.ro.

Reprezentanții Primăriei Gura Vitioarei susțin că adeverința de salariu a fost adusă cu întârziere și că sunt mari șanse ca familia fetiței să returneze ajutoarele sociale încasate în ultima perioadă.

”Nu putem să le dăm alimentele de la Uniunea Europeană pentru că ar însemna să încălcăm legea. Din păcate, veniturile lor nu se mai încadrează în limitele pentru acordarea de ajutoare sociale” ne-au transmis autoritățile locale.

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596