Răsturnare de situație în cazul dializaților ”pozitivi” din Ploiești. Din 43 pozitivi la prima testare, 20 au rezultat negativ la a doua

0

La finele săptămânii trecute, de la DSP Prahova erau anunțate 38 de cazuri de infectări cu coronavirus la două centre de dializă din Ploiești.

Conform primei informari publice, în cele două centre private erau 35, respectiv 3 persoane pozitive. Între timp, cazurile au ajuns la un total 43, după prima testare.

Aflați și așa într-o situație extrem de delicată, atât fizic, dar și psihic, pacienții au primit o veste care i-a afectat profund.

Surpriză de proporții la cea de a doua testare, chiar dacă mai sunt de prelucrat rezultate. Pentru 20 dintre ei rezultatul este NEGATIV.

Informațiile obținute în exclusivitate de Observatorulph indică faptul că starea de iritare la cele două centre este maximă, ambele având același acționariat. Primele teste ”fals-pozitive” indică fie o marjă de eroare inacceptabilă, fie probleme de competență profesională discutabilă în cazul recoltării și prelucrării rezultatelor.

La DSP Prahova se lucrează intens pentru elucidarea situației, continuându-se introducerea datelor și pentru ceilalți pacienți, dar și pentru personalul testat a doua oară. Deși la aproape jumătate avem deja confirmarea că primul test a fost greșit, este posibil ca până la final să aflăm că mai mult de 20 de persoane, din cele 43, nu au nicio problemă legată de infectarea cu coronavirus.

În cursul acestei zile vom afla numărul final de cazuri reale de infectare, până în prezent având doar o confirmare în cazul unei asistente șefe, angajată a unuia dintre centre.

Revenim cu detalii.

 

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău