Surse: Ambii șoferi implicați în accidentul din comuna Șirna ar fi ieșit cu rezultat pozitiv la testul antidrog. Unul era și sub influența alcoolului

0

Situație complicată în cazul accidentului frontal, produs la miezul nopții de marți spre miercuri, în satul Varnița, din comuna prahoveană Șirna.

Conform datelor oficiale, furnizate de IPJ Prahova, ”pe DJ 101A, în localitatea Varnița, un bărbat în vârstă de 25 de ani, care se deplasa la volanul unui autoturism pe sensul de mers Șirna către DN1A, ar fi observat târziu un tractor ce se afla staționat pe marginea părții carosabile și încercând să evite impactul cu acesta, ar fi pătruns pe contrasens, unde a intrat în coliziune frontală cu auto care circula din sens opus.

În urma evenimentului rutier, doi minori (bebeluși de 4 luni) au fost transportați la spital pentru investigații.

Bărbatul de 25 de ani a avut rezultat pozitiv la testarea cu aparatul etilotest, respectiv 0,18 mg/l alcool pur în aerul expirat.”

Copiii au ajuns la SJU Ploiești, apoi la Spitalul de Pediatrie, unde s-a constatat că nu au suferit leziuni care să necesite internarea.

În momentul accidentului, bebelușii se aflau în mașina lovită frontal de șoferul aflat sub influența alcoolului. În mașină se mai aflau trei femei, una dintre acestea fiind șoferița în vârstă de 21 de ani, care nu este și mama celor doi bebeluși.

Sursele Observatorulph au precizat că pe lângă testul pentru stabilirea alcoolemiei, pe care șoferul vinovat l-a picat, a fost efectuat și drugtestul, care ar fi fost pozitiv în cazurile ambilor șoferi. 

Așa se face că cercetarea a fost preluată de BCCO, urmând ca analizele de sânge să fie cele relevante în această speță complicată. Trebuie precizat faptul că practica a demonstrat că nu întotdeauna drugtestul indică în mod corect situația de fapt, la sânge rezultatul putând fi negativ. Astfel, nu se pot formula acuzații penale la adresa celor implicați. Totodată, rezultatul poate fi influențat și de tratamente medicale.

Momentan nu există comunicare oficială pe acest caz, urmând să revenim cu detalii după aflarea rezultatelor anchetei.

foto cu caracter ilustrativ – drugtest

 

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău