Situație tensionată la Secția de Terapie Intensivă de la Județean. Demersuri pentru menținerea celei de-a doua linii de gardă

0

Situația tensionată din Secția de Terapie Intensivă de la Spitalul Județean de Urgență Ploiești a apărut pe fondul că, începând de marți, 30 iunie, expiră detașarea pentru trei medici rezidenți, dar și ca urmare a volumului mare de muncă, în contextul creșterii numărului de cazuri critice Covid-19 în Prahova.

Data de 1 iulie ar fi trebuit să aducă mult așteptata relaxare, numai că lucrurile s-au complicat ca urmare a creșterii numărului de cazuri Covid – 19 în Prahova.

Acest lucru a condus la un volum mult mai mare de muncă la Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență Ploiești, unde, pe lângă pacienții diagnosticați cu noul virus, ajung și victimele din accidentele rutiere grave, dar și cazurile critice ca urmare a bolilor cardio-vasculare, precum și din cauza altor afecțiuni medicale.

Totul s-a suprapus și pe faptul că, începând cu data de 30 iunie, le expiră detașarea celor trei medici rezidenți, care, alături de personalul medical din Terapie Intensivă, asigurau cea de a doua linie de gardă.

Separat, există o tensiune și în rândul asistentelor de la Terapie Intensivă. O parte dintre ele au fost detașate de la Secția Boldescu a Spitalului Județean Ploiești, iar în mod normal, dacă situația Covid – 19 nu ar fi evoluat așa, acestea ar fi trebuit să se întoarcă la fostele locuri de muncă, unde ar fi fost respectate inclusiv graficele de concediu.

În contextul actual, în care numărul pacienților critici a crescut în Prahova, este greu de spus dacă se va reveni la situația inițială.

„Am demarat, alături de conducerea de la ATI, cât și de DSP Prahova, demersurile pentru asigurarea celei de a doua linii de gardă de la Terapie Intensivă. Încercăm să găsim soluții pentru prelungirea detașării pentru cei trei medici rezidenți”, a precizat ec. Marius Niculescu, managerul Spitalului Județean de Urgență Ploiești.

„Încercăm să identificăm o soluție pentru prelungirea detașării pentru cei trei medici rezidenți de la Secția ATI de la Spitalul Județean de Urgență Ploiești”, a precizat și Bogdan Nica, directorul DSP Prahova.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău