FOTO: Cum arată cel mai îngrijit cimitir din Prahova. Imagini surprinse cu drona

1

În timp ce ploieștenii își îngroapă morții în junglă, cimitirele din oraș administrate de Primărie, prin SGU, arătând jalnic, există în Prahova și un exemplu de urmat.

Este vorba de cimitirul administrat de Parohia Bisericii Adormirea Maicii Domnului din comuna Lipănești.

Aici, toate mormintele sunt îngrijite, aleile sunt betonate, iar spațiile verzi sunt tunse după  model englezesc, la centimetru.

Meritul îi revine preotului Marin Adrian, cel care are grijă ca cimitirul să arate perfect, dacă ne este permisă exprimarea.

Localnicii povestesc că, la fiecare slujbă, preotul le reamintește obligația de a îngriji mormintele celor dragi, iar oamenii, de rușine, se conformează.

În cazul mormintelor abandonate, chiar preotul este cel care le întreține.

Mai mult, preotul Marin aprinde periodic o lumânare la fiecare mormânt din cimitir, în memoria celor trecuți la cele veșnice.

Contactat de observatorulph.ro, primarul comunei, Robert Nica, ne-a declarat: ”Cimitirul este administrat de biserică, iar preotul Marin Adrian este un exemplu de urmat pentru toți. Zicala omul sfințește locul se potrivește perfect în acest caz”.

În schimb, ploile abundente din ultima lună au făcut ca vegetația să acopere cimitirele ploieștene. Detalii aici: Ploieștenii își duc morții în junglă. Vegetația luxuriantă din Cimitirul Mihai Bravu are nevoie și de câteva animale sălbatice, pentru a se transforma în zonă turistică

Galerie foto: Cum arată cimitirul din Lipănești, cel mai îngrijit din Prahova  (sursa: Primăria Lipănești)

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

1 COMENTARIU

  1. uitați-vă la cimitirul din mihai bravu ,mizerie ,țigani la tot pasul inclusiv cei ce vând toate ciurucurile,acces cu mașina la liber (înțeleg să intre doar cei cu probleme locomotorii) pe toate aleile din cimitir inclusiv pe cele ce ar fi trebuit să fie exclusiv pietonale etc.dar aceasta-i România o țară ce se degradează cotinuu .

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău