Criză la Județean. Nu mai sunt ventilatoare pentru pacienții în stare critică Covid-19

0

Creșterea numărului de cazuri Covid-19, cu pacienți în stare critică, a condus la o situație gravă la Spitalul Județean Ploiești, unde secția ATI nu mai are disponibile ventilatoare pentru pacienții critici diagnosticați cu noul coronavirus.

Situația, potrivit managerului Spitalului Județean Ploiești, ec. Marius Niculescu, a apărut ca urmare a creșterii numărului de cazuri Covid-19.

„Noi avem în acest moment 26 de ventilatoare funcționare, respectiv 18 pentru patologiile curente, în care sunt incluse accidentele rutiere, traumatismele și situațiile de stop cardio-vascular, iar 8 ventilatoare sunt pentru pacienții critici Covid-19, în această ultimă situație fiind ocupate toate”, a precizat ec. Marius Niculescu, managerul Spitalului Județean Ploiești.

La această oră, reprezentanții DSP Prahova încearcă să identifice soluții pentru transferul pacienților critici Covid-19 în alte județe, dacă situația o impune.

„A fost făcută solicitare pentru identificarea unităților care au capacitate disponibilă pentru pacienții critici Covid – 19. Deocamdată gestionăm situația”, a precizat Bogdan Nica, directorul DSP Prahova.

Trebuie precizat faptul că și celelalte două ventilatoare de la Câmpina în acest moment sunt repartizate pentru pacienții critici.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău