Poluare. Pești morți pe pârâul Vărbilău – FOTO

0

Dezastrul ecologic s-ar fi produs în urmă cu aproape o săptămână, când oamenii au zărit pe cursul pârâului Vărbilău cum plutesc peștii morți. Primarul localității, Ion Ioniță, susține că, în aceeași zi, au putut fi văzute urme de poluare și pe cursul de apă din Slănic.

Imaginile cu peștii morți au fost distribuite pe rețelele de socializare, oamenii reclamând dezastrul ecologic din zonă.

Contactat telefonic, primarul comunei Vărbilău, Ion Ioniță, susține că totul s-ar fi întâmplat în data de 19 iunie.

„Poluarea s-a produs pe pârâul Slănic. Oamenii care lucrează în Slănic au susținut că apa era neagră. Peștii morți au apărut pe cursul Vărbilău în aval de punctul de confluență al celor două pâraie, Slănic și Vărbilău, la circa 800 de metri, în zona numită Vlădeni, sat Vărbilău. Este pentru prima dată când se întâmplă un astfel de fenomen. Pârâul Vărbilău este un curs de apă relativ curat, iar în lunile martie – mai au avut loc ample activități de curățenie”, a precizat Ion Ioniță, primarul comunei Vărbilău.

Observatorulph.ro a transmis adrese la mai multe instituții, inclusiv la Garda de Mediu Prahova, pentru a solicita un punct de vedere cu privire la situația reclamată de cetățenii din Vărbilău.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău