Rudele unei paciente internate la Județean, acuzații la adresa personalului medical: „Cum să mori cu zile în spital?”

4

O nouă reclamație planează la adresa Spitalului Județean Ploiești, după ce o pacientă în vârstă de 57 de ani a murit la scurt timp de la externare, în drum spre domiciliu. Rudele femeii acuză în primul rând lipsa de comunicare de care a dat dovadă personalul medical.

Femeia, în vârstă de 57 de ani, de fel din Posești, s-a internat la Spitalul Județean Ploiești în data de 31 mai, când încă erau interdicții cu privire la vizitarea pacienților.

Pe durata spitalizării, familia a încercat să afle starea pacientei de la personalul medical, însă fără succes. Dovada sunt numeroasele apeluri pe numărul de fix de la centrala spitalului.

Într-un final, pe 4 iunie, îngrijorați că nu primesc informații despre starea pacientei, rudele au mers la spital. Atunci au aflat cât de gravă este situația și au hotărât să o externeze, la cerere.

Femeia a decedat pe drum spre casă. Pe biletul de externare sunt prezentate mai multe diagnostice și se precizează că starea pacientei este „agravat(ă)”. La recomandări însă nu se mai menționează nimic…

Observatorulph.ro a solicitat un punct de vedere și din partea Spitalului Județean Ploiești.

Întregul coșmar prin care a trecut familia a fost relatat de nepoata pacientei, pe o pagină de socializare.:

#SPITALULJUDETEANPLOIESTI -model ” de urmat ”

„Zi normală de duminică. Bunica, în vârstă de 57 ani, se simte rău. Sună la salvare. Ajunge salvarea, iar ea merge pe picioarele ei până la mașina. Ajunge la spital,  tratamente peste „tratamente”. Sună toată lumea, întreabă de ea. Nu ne spune nimeni nimic. Suntem direcționați de la asistent la asistent, fără nicio informație. Ok, prea din scurt. Înțelegem. Zic.

Luni dimineața, din nou, telefoane peste telefoane, nu ni se spune nimic concret, a reușit cineva din familie, să vorbească, cu ea 2 minute, dar i-a fost luat telefonul, urmat de replica „a ieșit din dializă și vrea să doarmă”.

Marți, revenim cu apeluri, dar răspunsurile lipsesc în continuare. Bunica, o fire foarte agitată ( fumătoare înrăită), avea telefonul închis. Ceea ce nu se întâmplase până atunci. Nici o data, din multele în care a fost la spital, nu s-a întâmplat să nu sune timp de atâtea zile pentru țigări. Că asta era problema ei cea mare. Mama a rugat o asistenta să i caute în geantă, să i bage telefonul la încărcat, că poate nu mai are baterie. La ceva timp, sunăm din nou, și asistenta ne spune CĂ NU I-A GĂSIT TELEFONUL.

Miercuri, la fel, nici un răspuns concret, nimic, doar „doarme”. Țin să menționez că asistentele de la Spitalul Județean Ploiești, erau foarte revoltate și recalcitrante la fiecare apel pe care îl primeau. Le-am întrebat dacă putem merge să o vedem, măcar o singură persoană. Nu, și nu, că virus și nu știu ce. Le-am întrebat, dacă, cumva, bolnava de diabet fiind, a intrat în comă diabetică, având în vedere că n-a reușit nimeni să vorbească, cu ea de luni. Ni s-a spus că nu, că e conștientă, dar doarme, că e obosită.

Azi, joi, din nou, sunăm și se hotărăște în familie să mergem să o luăm. S-a dat declarație pe propria răspundere pentru externare, iar când au fost gata actele a apărut și ea. PE TARGĂ , INCONȘTIENȚĂ, USCATĂ TOATĂ. La 30 de minute după ce am plecat de la spital a decedat. Pe drum… În brațele mamei.

Căutând în geantă după acte, mama îi găsește telefonul, închis, ce-i drept, dar după ce l-a aprins, avea 37% baterie. Și acum vin și întreb, cum să mai ai încredere în sistemul medical din țară? Cum să pleci la spital pe picioarele tale, și să ajungi în halul asta? Câtă incompetență și câtă nepăsare poate să zacă în personalul din Spitalul Județean Ploiești? Cum să mori cu zile în spital? Iar acum, după ce a decedat am sunat din nou și ni s-a spus „Ne cerem scuze, trebuia să vă anunțăm mai devreme”

Multumim, #SPITALULJUDETEANPLOIEȘTI, pentru nepăsare și inconștiență!”

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

4 COMENTARII

 1. Mă bucur mult că a ajuns cazul și aici! Poate atinge mai multa lume decât prin Facebook.
  Doar că este o mica neconcordanta intre date : internată la 31 mai, familia o externează pe proprie răspundere la 4 mai…
  Eu am înțeles că este vorba de 4 iunie, dar că sa nu aibă nimeni nimic de obiectat știrii poate doriți să modificați.
  Mult succes in ceea ce faceți!
  „Keep up the good work!”

 2. Bacteriile iti sunt fatale mai mult decat boala de care suferi si culmea ironiei este ca nu recunosc nici in ruptul capului ca majoritatea deceselor sta la baza bacteriilor in special Clostridium difficile,
  Nu mai pot da timpul inapoi pentru mama mea!Dar acolo sus este un Dumnezeu care va avea grija de fiecare!

  • Niște nenorociți incompetenți care ar trebuii demiși in masă.
   Am avut o prietenă care numea acest spital ,,spitalul morții „.
   A fost asistenta 40 ani iar cât a stat în spital a fost umilită, înjurată de femeia de servici de fiecare dată când solicită un ajutor.
   ĂSTA e sistemul sanitar in România…pentru asta plătim o viață întreagă că să fim tratați ca pe animale….dar vor salarii bune și…așteaptă șpagă.

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău