Ploieșteanul căutat de polițiști pentru ”moarte suspectă” a primit scuze de la IJP Prahova. Cine era de fapt victima

Un ploieștean de 34 de ani a fost căutat de polițiști la rudele sale din comuna Bucov, fiind considerat în timpul cercetărilor o posibilă victimă a unei morți suspecte. După ce observatorulph.ro a publicat povestea lui Claudiu Ionescu, reprezentanții IJP Prahova i-au transmis public, scuze, pentru neplăcerile create.

Sâmbătă dimineață, Claudiu Ionescu a fost sunat de un unchi să-l întrebe dacă mai trăiește, după ce un echipaj de poliție a umblat în zona în care a copilărit (sat Pleașa, comuna Bucov) cu fotografia sa, spunându-le rudelor, inclusiv tatălui său, că i-au găsit cadavrul într-o fântână.

Detalii aici: VIDEO Pățania unui prahovean. ”Poliția a anunțat rudele, inclusiv pe tata, că mi-ar fi găsit cadavrul într-o fântână. Eu sunt viu și le aștept scuzele”

La solicitarea observatorulph.ro, reprezentanții IJP Prahova au transmis următorul punct de vedere:

Vineri, 5 iunie, în jurul orei 19:45, am fost sesizati cu privire la faptul că, într-o fântână situată pe raza comunei Bucov, a fost găsit trupul neînsuflețit al unui bărbat de aproximativ 30 de ani.

Întrucât asupra cadavrului nu au fost găsite bunuri sau înscrisuri care să conducă la stabilirea identității, mai multe echipe de polițiști au desfășurat investigații, în scopul identificarii persoanei în cauza.

În cadrul acestor activitati, au fost efectuate verificări la mai multe persoane ce prezentau semnalmente asemănătoare persoanei decedate, iar în cursul zilei de 6 iunie, verificările au condus la identificarea unui bărbat de 37 de ani, din județul Ilfov, stabilindu-se totodată că decesul a fost accidental.

Cu privire la aspectele semnalate în spațiul public, precizăm faptul că, activitățile polițienești desfășurate într-o astfel de cauză, pot presupune inclusiv discuții cu membrii de familie ai persoanelor incluse in verificari.

Având în vedere cazul prezentat, menționăm faptul că, dupa ce s-a stabilit identitatea persoanei, familia în cauză a fost informată cu privire la scopul acestor verificări.

Ne cerem scuze pentru disconfortul creat si menționam că astfel de activitati sunt necesare în scopul aflării adevărului.

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596