Sătul de apa ”ruginită” de la robinet, un prahovean a dus o probă la laborator. Rezultatele analizelor și reacția Hidro Prahova -VIDEO

3

Nemulțumit de calitatea apei care curge la robinet, un prahovean care locuiește în satul Varnița, comuna Șirna, susține că a luat o probă și a dus-o la un laborator pentru analize. Potrivit buletinului, apa analizată are mai multe depășiri, cele mai mari fiind la indicatorii ”fier” și ”bacterii”. În replică, Hidro Prahova susține că nu există niciun fel de certitudine că probele de apă analizate provin din rețeaua publică administrată de compania consiliului județean.

Un cititor care locuiește în comuna Șirna susține că are dovada faptului că apa livrată de Hidro Prahova nu corespunde normelor de potabilitate.

”Apa care curge la robinet este maronie, nu se poate bea. Am luat o probă și am dus-o la un laborator. Pentru a nu exista vreo înțelegere între laborator și Hidro Prahova am spus că am luat proba dintr-o fântână, dar, repet, este vorba de apa livrata de Hidro Prahova de la robinet. Vă transmit rezultatele analizei apei care numai potabila nu e, precum și imagini cu apa murdară care curge frecvent la robinet” a fost mesajul transmis de cititorul observatorulph.ro.

VIDEO

FOTO-DOCUMENT Rezultatele de laborator indică depășiri la mai multe valori, precum la bacterii sau fier:

La solicitarea observatorulph.ro, reprezentanții Hidro Prahova au transmis următorul punct de vedere:

Având în vedere solicitarea dumneavoastră de a prezenta un punct de vedere cu privire la sesizarea doamnei Denisa Drăghici, comuna Șirna, sat Varnița, vă comunicăm următoarele:

Doamna Denisa Drăghici nu figurează în evidențele HIDRO PRAHOVA ca fiind titular al unui contract încheiat cu societatea noastră, deci nu putem analiza situația semnalată având în vedere locația la care doamna își are domiciliul.

Referitor la sesizarea ce include și documentul transmis, precizăm faptul că societatea HIDRO PRAHOVA își rezervă dreptul de a nu formula un punct de vedere cu privire la valorile parametrilor măsurați,  întrucât în buletinul de analize prezentat nu este indicată, din punct de vedere geografic, locația de unde au fost prelevate probele de apă, în document fiind consemnat ca loc al prelevării probei doar explicația „Foraj Prahova”.  Astfel, nu există niciun fel de certitudine că probele de apă analizate provin din rețeaua HIDRO PRAHOVA, ci vorbim despre o apă subterană, așa cum reiese și din document.

Facem precizarea că orice persoană, abonat HIDRO PRAHOVA, care dorește să sesizeze situații neconforme în privința calității apei, se poate adresa Dispeceratului HIDRO PRAHOVA (tel: 0724-299.614, 0244-700.840), urmând ca pe baza unei reclamații astfel înregistrată echipa de intervenție care acționează în zona respectivă să verifice dacă problema este pe rețeaua administrată de societate sau, dimpotrivă, în zona privată a utilizatorului.

Punctual cu privire la comuna Șirna, sat Varnița, societatea HIDRO PRAHOVA a acționat în ultima perioadă pentru rezolvarea unor situații specifice, generate de alimentarea deficitară la capetele rețelelor de distribuție a apei, din cauza consumului excesiv.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

3 COMENTARII

  1. Societatea asta de…. se poate scuza in fel si chip . Realitatea este una singura . Nu toti cetatenii care primesc mizerie in loc de apa ( furnizata de ….. astea ) sint orbi si muti . Poporul roman suporta in institutii publice toti nemernicii neamului . Dar va veni si vremea ….
    Comentariu cenzurat din cauza limbajului

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău